Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα Παπανδρέου-Λοβέρδου για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Τελευταία ενημέρωση:

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου, μέσω ανακοινώσεων, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας περί σχεδίου Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να εντάξουν την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, υποστήριξε ότι ο ίδιος, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου είχαν διαφωνήσει με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Στον αντίποδα, ισχυρίστηκε: «Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο, μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ».

 
«Ρήξη με την αλήθεια»
 
Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου αντέτεινε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και πως σε όλες τις σχετικές αποφάσεις συμμετείχε και ο κ. Λοβέρδος, με όλες του τις δυνάμεις. Καταλόγισε στον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ υποκρισία και προσπάθεια για «λίγη δημοσιότητα», «πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας».
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Λοβέρδος «θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα» του ΠΑΣΟΚ την ώρα που η πολιτική του κόμματος «δικαιώνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του», οι οποίοι υιοθέτησαν όσα «πολεμούσαν λυσσαλέα και απέρριπταν». Η ανακοίνωση θέτει στον πρώην υπουργό το ερώτημα: «Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;» και καταλήγει: «Κρίμα, Ανδρέα».
 
 
«Εισηγήσεις κηφήνων» 
 
Σε ανάλογους τόνους απαντά το γραφείο Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.  Επικρίνει τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για κηπουρούς, οι οποίοι «κρυμμένοι στον καλά προστατευόμενο βίο τους, συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα»
 
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών».
 
Διευκρινίζει ότι στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ είχε αναφέρει πως η απόφαση προσφυγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού είχαν προηγηθεί συζητήσεις, κατά τις οποίες εξέφρασαν διαφωνίες ορισμένοι υπουργοί.
 
Τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην «Άλλη Όψη» μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Κατσέλη: Ψεύδεται ο Α.Λοβέρδος
Ραγκούσης: Στο ΔΝΤ μας έστειλαν αυτοί που μας χρεοκόπησαν
Λοβέρδος: Στημένη η αντιπαράθεση για το ΔΝΤ