Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προχωράει η ΓΣΕΕ

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Αιχμή των αιτημάτων της απεργίας είναι, η «υπογραφή και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» και η λήψη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων».

Η ΓΣΕΕ ζητά επίσης, την «ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι τα συνδικάτα εξακολουθούν να διεκδικούν «το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές» ενώ σημειώνει, ότι «τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, επιβάλουν τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Ευρωζώνη: Πρώτη σε ανεργία η Ελλάδα με 26,8%
ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Τα μισά μέτρα του 2013 χτυπούν μισθωτούς - συνταξιούχους
Φορτώνουν τα πλοία στον Πειραιά
Ράιχενμπαχ: Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
Στουρνάρας: Συμφωνώ κι εγώ με το ΔΝΤ
Αλλοι 600.000 στον προθάλαμο των ατομικών συμβάσεων
Μέργος: Κόψτε κι άλλο τον κατώτατο μισθό