Έντυπη Έκδοση

ΣΕΦ: Δεν μας ρώτησαν, πουλάμε τα σίδερα

Δεν ήταν δυνατόν οι πτυσσόμενες εξέδρες να μπαίνουν και να βγαίνουν από την αρένα, υποστηρίζει η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε ανακοίνωση-απάντηση στο προχθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τη δημόσια περιουσία που σαπίζει από την αλμύρα και τον ήλιο, «καθώς το κόστος της εργασίας είναι υπερβολικά υψηλό και η συνεχής μετακίνηση θα απέβαινε καταστροφική για τις κερκίδες και τους ηλεκτρολογικούς ή ηλεκτρονικούς μηχανισμούς τους».

Πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή... Πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή... Προηγουμένως, επιβεβαιώνει πλήρως ότι «το συγκεκριμένο τμήμα των πτυσσόμενων κερκίδων αποξηλώθηκε από την αρένα, δεδομένου ότι ήταν αδύνατη η διεξαγωγή των αγώνων κλειστού στίβου που είχε προγραμματίσει ο ΣΕΓΑΣ, καθώς στον ίδιο χώρο τοποθετούνται περιμετρικά κουλουάρ».

Σε άλλο σημείο, τονίζει ότι «δεν ρωτήθηκε ποτέ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Σταδίου για την τεχνική συνύπαρξη και την παράλληλη λειτουργία αγώνων κλειστού στίβου και πτυσσόμενων κερκίδων, ούτε λήφθηκαν υπ' όψιν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε αρμοδίως», ενώ παρακάτω ενημερώνει, με την ευκαιρία, το φίλαθλο κοινό ότι «στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των υλικών των πτυσσόμενων κερκίδων, που κατ' ανάγκη απομακρύνθηκαν, έγινε αποξήλωση όλων των ηλεκτρολογικών - ηλεκτρονικών μηχανισμών, των καθισμάτων κ.λπ.», για τυχόν μελλοντική χρήση.

Η ουσία στην όλη ιστορία, πάντως, βρίσκεται στον επίλογο της ανακοίνωσης.

«Στην προσπάθεια να αντλήσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος που θα μπορούσε να προκύψει από την πώληση του μετάλλου των κερκίδων -και παράλληλα να μην επιβαρύνει τον περιβάλλοντα χώρο-, (η διοίκηση του ΣΕΦ) έχει απευθυνθεί στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και ενημερώθηκε για την οικονομική αποτίμηση των εν λόγω κερκίδων».

* Απάντηση συντάκτη: Ωραία, λοιπόν, δεν ευθύνεται κανείς από τους διοικούντες, τους νυν και τους πρώην, για την κατάντια και το άθλιο θέαμα που ανέδειξε ο φωτογραφικός φακός. Λες και δεν έχει προσωπικό, υπεράριθμο μάλιστα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, που είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Οσο για το φοβερό επιχείρημα, ότι έπρεπε να ερωτηθούν οι τεχνικές υπηρεσίες, πάλι, εδώ, δεν προκύπτει παράλειψη (ζημιογόνα, φυσικά) φορέα δημόσιας εξουσίας; Αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να συντονιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες, τι φταίει ο πολίτης να πληρώνει την ολιγωρία τους; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σχεδιασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε από τους επιτελείς της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», οι οποίοι αποφάσισαν την κατασκευή των εξεδρών. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετά τους Αγώνες έπρεπε, επειδή δεν βόλευαν τον ΣΕΓΑΣ, να καταστραφούν.

Η παραδοχή, στην κατακλείδα, ότι το άλλοτε ακριβοπληρωμένο (χωρητικότητας 5.000 θέσεων) καμάρι του σταδίου έχει μετατραπεί σε παλιοσίδερα είναι πλήρης και αποστομωτική. Σκέψεις για επισκευή ή αξιοποίηση δεν υπάρχουν. Χρειάζονται σχόλια;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητικές εγκαταστάσεις