Έντυπη Έκδοση

Η «επιστροφή» Βενιζέλου

Τα πρόσωπα που προωθούν την ύπαρξη ενός νέου σχηματισμού της Κεντροαριστεράς, παρακολουθώντας τη στάση των εφημερίδων των εκδοτικών συγκροτημάτων, κάνουν σημαντικές παρατηρήσεις.

Αξιολογούν ως σημαντικό το ότι έπειτα από μια μακρά περίοδο ψύχρανσης, οι σχέσεις ανάμεσα στο ΔΟΛ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, «θερμαίνονται» και πάλι.

Ενδεικτικό, λένε, ήταν το πρωτοσέλιδο την επομένη της ψηφοφορίας για την προκαταρτική, που έκανε λόγο για «επιστροφή Βενιζέλου», αλλά και δύο βασικά άρθρα που σηματοδοτούν «στροφή του ΔΟΛ υπέρ Βενιζέλου». Ενδεικτικά, σε βασικό άρθρο της εφημερίδας με τον τίτλο «Τώρα που κάθεται ο κουρνιαχτός», ανάμεσα σε άλλα επισημαίνεται:

«Πολλοί τους τελευταίους μήνες μιλούν για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Πολιτικά πρόσωπα, πρώην υπουργοί, κομματικά στελέχη, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, κινήσεις, ομάδες και ομαδούλες, συνομιλούν μεταξύ τους εδώ και καιρό προκειμένου να βρουν κοινό τόπο για τη συγκρότηση ενός σχήματος, έστω μιας επιτροπής ικανής να κινήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης. Μάταιος κόπος ωστόσο. Ούτε κοινός τόπος ούτε κοινή συνισταμένη βρίσκεται. Αντιθέτως, πάμπολλοι υποκειμενικοί δισταγμοί και πολλή ανωριμότητα από τους πιο θορυβώδεις, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να σιωπούν. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, βαρύ, αποφασιστικό και ικανό να συνεγείρει τα πλήθη και να κινητοποιήσει τον σιωπηλό στην πλειονότητά του κόσμο της Κεντροαριστεράς. Υπό αυτές τις συνθήκες ο πληγωμένος αλλά μαχητικός Ευ. Βενιζέλος έχει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης της Κεντροαριστεράς...»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ