Έντυπη Έκδοση

Θεατρικά δρώμενα

** Η «Ομάδα με την καλή έννοια» και ο Ευδόκιμος Τσολακίδης παρουσιάζουν την παράσταση «Αυτοσχεδιάζοντας στο burlesque».

«Αυτοσχεδιάζοντας στο burlesque» «Αυτοσχεδιάζοντας στο burlesque» Οι θεατές προτείνουν, οι ηθοποιοί εκτελούν, σε μια παράσταση ζωντανή που φτιάχνεται κάθε βράδυ μπροστά στους θεατές και που ποτέ δεν είναι ίδια. Με μια σουρεαλιστική ματιά στα καλώς και κακώς κείμενα της επικαιρότητας, οι ηθοποιοί, μέσα από αυτοσχεδιασμούς, δημιουργούν κάθε βράδυ τη δική τους ξεχωριστή παράσταση.

**«Μαράν Αθά» στο θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-237700) σε σκηνοθεσία και διασκευή Δήμου Αβδελιώδη. Κείμενο Θωμά Ψύρρα. Ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη. Για δύο ακόμη παραστάσεις.

**«Hecuba, Hekabe, Hecabe, Hecube, Εκάβη project» σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» (Τουρναβίτου 7, τηλ. 210-3255444). Η παράσταση δομείται με κεντρικό άξονα την τραγωδία του Ευριπίδη. Γύρω της μπλέκονται ξένες γλώσσες, ήχοι από αλβανικά και αφρικάνικα κείμενα, τραγούδια ξενιτιάς και μοιρολόγια ελληνικά, αλβανικά και αφρικάνικα, με αποτέλεσμα ένα μουσικό πολυπολιτισμικό γαϊτανάκι. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την εταιρεία παραγωγής Highway Productions σε συνεργασία με το ΣΠΑΜΕ (Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα) και με τη συμμετοχή ηθοποιών από τρεις διαφορετικές χώρες (Αλβανία, Ουγκάντα και Ελλάδα). Μέχρι τις 28 Μαΐου.

«Εκάβη  project» «Εκάβη project» **Η θεατρική διασκευή του βιβλίου του Χρήστου Βακαλόπουλου «Οι πτυχιούχοι» σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν στο Black Box του 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλ. 210-3455020). Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες, Ελενα Γεροδήμου. Παίζουν: Παναγιώτης Κατσώλης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης. Μέχρι τις 16 Απριλίου.

**«Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση». Ο μονόλογος του Μπερνάρ Μαρί Κολτές στο «Θέατρο στον Κύβο» (Μαργαρίτη 5, Νέος Κόσμος, τηλ. 6977222005) σε μετάφραση Μάγιας Λυμπεροπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Πασχαλίδη. Μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις