Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο μικροσκόπιο των αγορών η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία

Μην υποχωρήσετε στις «μεταρρυθμίσεις»

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Ο,τι χρώμα και να έχει η νέα κυβέρνηση, το σημαντικό είναι να μείνει στους στόχους των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Ολι Ρεν, Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, σε συνέντευξη σε αυστριακό περιοδικό που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Ο επικεφαλής της Eurostat με τον Όλι Ρεν Ο επικεφαλής της Eurostat με τον Όλι Ρεν Νωρίτερα τις ανησυχίες του για τη βιωσιμότητα του χρέους, την ύφεση και τη διατήρηση των "μεταρρυθμίσεων", των περικοπών και της λιτότητας που έχει ξεκινήσει ήδη η κυβέρηνση τεχνοκρατών του Μόντι, εξέφρασε και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Ιγκνάτσιο Βίσκο.

Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Μπέργκαμο, προειδοποίησε ότι οι αγορές συνεχίζουν να έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Ιταλία και στη δυνατότητα να ελέγξει τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους που αγγίζει τα 2 τρισ. ευρώ (ποσό σχεδόν 6πλάσιο του ελληνικού).

Η εμπιστοσύνη στην Ιταλία κλονίζεται μέσα στην πολιτική αστάθεια και την καμπάνια Μπερλουσκόνι που απειλούν την προοπτική σταθερής κυβέρνησης μετά τις εκλογές, σημείωσε: "Η Ιταλία δεν πρέπει να χαλαρώσει τις άμυνές της", είπε.

Στο μεταξύ, στο κατώφλι του θησαυροφυλακίου της Monte dei Paschi βρίσκεται το "πακέτο σωτηρίας" 4 δισ. ευρώ της ιταλικής τράπεζας από το δημόσιο. Το «τοξικό» τραπεζικό σκάνδαλο έχει προκαλέσεις πολιτικό σεισμό στην Ιταλία που πάει σε εκλογές σε δυο εβδομάδες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση
Για το ίδιο θέμα
Γερμανία-Γαλλία: Οι δυο νέοι μεγάλοι ασθενείς του ευρώ
Πρώτη σύλληψη για το τραπεζικό σκάνδαλο στην Ιταλία
Με «ομόλογα-Μόντι» 4 δισ. ξελασπώνουν τη Monte dei Paschi