Έντυπη Έκδοση

Πίκρα και οργή στους Βορειοηπειρώτες

Ενα «ραβασάκι»-δηλητήριο του ΟΓΑ, αυτών των ημερών, προς τους υπερήλικους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες -πώς δεν ξέχασε κάποιον!- τους κάνει γνωστό πως ελέω Μεσοπρόθεσμου κόβεται και το δεύτερο βοήθημα των 345 ευρώ.

Φροντίζοντας μάλιστα να τους υπενθυμίσει και την «αναδρομική ισχύ», από 1ης Ιανουαρίου 2013, που σημαίνει επιστροφή δύο μηνιάτικων! Είχαν προηγηθεί δύο άλλες «σφαγές», το καλοκαίρι τού ενός βοηθήματος στο ζευγάρι και απ' τον Νοέμβριο της ισόβιας σύνταξης πολυτέκνων. Συνηθισμένοι στις στερήσεις και Ελληνες πολίτες πια, τότε το «δέχτηκαν», έστω με σφιγμένα δόντια, σαν τη δική τους «θυσία» για να σωθεί η πατρίδα απ' τη χρεοκοπία.

Τώρα βιώνουν το απόλυτο σοκ, διότι δεν γίνεται απλώς περικοπή -γι' αυτούς θα ήταν πολυτέλεια...- αλλά κοπή και του τελευταίου νήματος βοήθειας, που για πολλούς, ανήμπορους, στο ενοίκιο ή σε μια δική τους γκαρσονιέρα, με τα 100 το πολύ ευρώ της σύνταξης απ' την Αλβανία, σημαίνει στέρηση του δικαιώματος στη ζωή. «Αυτό είναι γενοκτονία», άκουγες από πολλούς αυτό το Σαββατοκύριακο που συνέρρευσαν, πικραμένοι και οργισμένοι, στην Ομόνοια, ψάχνοντας τρόπους να αντιδράσουν. Με πρώτο αγωνιστικό «παρών» αυτό της προσεχούς Τετάρτης το μεσημέρι, στο κοινό συλλαλητήριο με τους Ποντίους μπροστά απ' το υπουργείο Εργασίας.

Θα ακούσει όμως η τρικομματική και ο πρωθυπουργός την κραυγή αγωνίας για δικαίωμα στη ζωή και των απομάχων του δοκιμασμένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού; Τη στιγμή μάλιστα που αποθρασύνεται ο αλβανικός εθνικισμός; Διότι είναι λίγα τα λεφτά του ισοδύναμου -μπορεί να βρεθούν-, αλλά πολλά αυτά που διακυβεύονται...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Παρέμβαση