Ηλεκτρονική Έκδοση

Ασμουσεν προς ΕΕ: Δώστε τα λεφτά στην Κύπρο

Το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο το πακέτο διάσωσης της Κύπρου εκτιμά ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε δηλώσεις του στο Reuters.

Ο Γ.Ασμουσεν Ο Γ.Ασμουσεν Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι γερμανοί πολιτικοί δεν θα επιχειρήσουν να αναβάλλουν την απόφαση για την Κύπρο, για μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθούν στη Γερμανία.

Ο Γιοργκ Άσμουσεν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη λέγοντας: δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία, εάν η Κύπρος δεν λάβει βοήθεια από το εξωτερικό, θα κηρύξει στάση πληρωμών. Προειδοποίησε εξάλλου ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη την ευρωζώνη, θα θέσει σε κίνδυνο κάθε πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να πληρώσει υψηλό πολιτικό και δημοσιονομικό τίμημα.

Προειδοποίησε πάντως και την Κύπρο ότι η βοήθεια δεν θα είναι μονόπλευρη και θα πρέπει η Λευκωσία να τηρήσει πλήρως τις σκληρές προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί όπως μείωση του δημόσιου τομέα και περισσότερη διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα.

Οι δηλώσεις Άσμουσεν γίνονται την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Γερμανία φαίνονται διστακτικές για την παροχή βοήθειας ύψους 17,5 δις προς τη Λευκωσία, με την αιτιολογία ότι αποτελεί φορολογικό παράδεισο.

(Πηγή: Reuters)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Για το ίδιο θέμα
Στεφάνου: Η Κύπρος είναι ανοικτή για έλεγχο
Eurogroup: Παίζουν το «μουτζούρη» για Ελλάδα - Κύπρο