Έντυπη Έκδοση

ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αντί επαίνων, σύλληψη

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και ιδιαίτερα αυτά που επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται πρωτοποριακά στην περιφέρειά της. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, που είχε συλληφθεί προχθές αργά το απόγευμα και πέρασε τη νύχτα του στο κρατητήριο κατηγορούμενος... για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη!

Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό  με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.

Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης», Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.

Το πρόγραμμα

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές» μας λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.

«Τα πειράματά μου», λέει ο κ. Βαλασέλλης, «δεν παρεμπόδιζαν την εκπομπή κάποιου άλλου νόμιμου ή μη τηλεοπτικού σταθμού. Οπότε, αντί να με στηρίξουν γι' αυτό που δημιουργώ και επίσημα θα το παρουσιάσω στο Λας Βέγκας, έρχονται, το κατάσχουν και με κλείνουν και μέσα, ενώ μπήκα και στη διαδικασία της παραπομπής μου στη Δικαιοσύνη. Την ερχόμενη Τρίτη αντί να εργάζομαι για την καινοτομία μου, θα δικαστώ σαν... ραδιοπειρατής.

»Στην άλλη Ευρώπη, τέτοιες καινοτόμες δράσεις βραβεύονται και επιδοτούνται. Στην Ελλάδα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνουν το τι κάνω, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παραγωγή νέας τεχνολογίας, μας παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης παρέμεινε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής προηγμένου λογισμικού για μέσα ενημέρωσης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

58 σχόλια

51 Ο/Η Ιοάννης Κ έγραψε: (πριν 7 έτη)
Aγαπητέ κύριε Γιώργος Βόπης - Proto fm Μουζάκι καρδίτσας, αν εξέπεμπε από τη συχνότητα του Alter δεν είναι και τόσο τραγικό εδώ μετέδιδαν στον πειραιά παράνομο κανάλι με ακατάλληλα βίντεο στη συχνότητά του αν όμως έθεσε σε λειτουργία παράνομα της κεραίες του Alter τότε είναι σοβαρό, σας ευχαριστώ και αν γνωρίζει κάποιος άλλος ας απαντήσει πάντα όμως με σεβασμό.
52 Ο/Η Πέτρος Κοκκώσης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Κανείς δεν κατέσχεσε κανένα λογισμικό. Αυτά που γράφονται είναι ψευδή, για να δικαιολογηθεί η πειρατεία. Η ΕΕΤΤ δεν κατέσχεσε το Studio του Βαλασέλη, τον παράνομο πομπό που ήταν στον Προφ. Ηλία κατέσχεσαν και μάλιστα ο ενισχυτής του πομπού δεν ανήκε στον Βαλασέλη, αλλά ο Βαλασέλης παράνομα τον υπεξαίρεσε από το Alter που έχει κλείσει.

Το Υπουργείο Μεταφορών δίνει άδεια για πειραματικές εκπομπές, εφ΄ όσον υπάρχει η ανάγκη της εκπομπής. Ο αυτοματισμός του Jazler δεν χρειάζεται εκπομπή, μπορεί να γίνεται στο εργαστήριο χωρίς να τον βλέπει το κοινό.

Εδώ όχι μόνο τον έβλεπαν και μακριά από την Λέσβο, αλλά έκανε και ζωντανές εκπομπές, που δεν έχουν σχέση με τον αυτοματισμό, όπως και έπαιρνε χρήματα από καταστηματάρχες, για να δείχνει με γκρίζα διαφήμιση τα καταστήματά τους, κατά την διάρκεια των περιηγήσεων του τηλεοπτικού του συνεργείου στους δρόμους.

Επί τέλους πότε θα γραφτεί κάποιο άρθρο που να περιέχει σωστή πληροφόρηση?
53 Ο/Η Πέτρος Κοκκώσης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Για τον Γιώργο Βόπη.

Το προϊόν του Βαλασέλη δεν είναι για το ευρύ κοινό. Δεν είναι αυτοκίνητο ούτε μίξερ.

Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί το αγοράζουν και εκεί έπρεπε να πάει, ή καλύτερα να το στείλει με DVD αν ήθελε να το επιδείξει, όπως γράφεις.
54 Ο/Η giannis έγραψε: (πριν 7 έτη)
OK KAALABAME OLOI POIOS EINAI O PERIERGOS TIS YPOTHESHS>MHN GRAFETE ONOMA GRAPSE ANONIMI KATAGELIA SKATOGEROI AGRAMMATOI gamw thn xwra pou genithika!!!!!\
55 Ο/Η Ναι αλλά... έγραψε: (πριν 7 έτη)
Απ' ότι φαίνεται ο δημοσιογράφος δεν έχει σκοπό να συμπληρώσει ή να διορθώσει το "ρεπορτάζ" του. Τέτοια άρθρα λοιπόν κατατάσσονται στην κατηγορία "κίτρινα", κάτι που δεν περιποιεί τιμή ούτε στην Ελευθεροτυπία, ούτε στον ίδιο ελπίζω, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

"Αντί επαίνων, σύλληψη, επειδή ετοίμαζε λογισμικό για το Λας Βέγκας".

Εύκολο πράγμα η κατρακύλα στη δημοσιογραφική κιτρινίλα. Δεν χρειάζεται κανένα προσόν και καμία προσπάθεια. Αλλά από τον πάτο αυτόν δεν θα βγεις ποτέ. Είναι γεμάτος σκουπίδια, σαν αυτό το άρθρο.

Εύγε!
56 Ο/Η Μιχάλης Ψαθάς έγραψε: (πριν 7 έτη)
Κυριε Κοκκώση παρατηρω οτι σε όποιο site ή blog ανεβαίνει η ιστορία για τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη τρέχεται αμέσως να γράψεται copy-paste τις ίδιες ανακρίβιες κατηγορόντας τον κ. Βαλασσέλη. Θα σας απαντήσω και εγώ λοιπόν μα τα ίδια λόγια copy-paste...Στη Μυτιλήνη ζω εδώ και 7 χρόνια και ξέρω τί γίνεται. Ο σταθμός του Βαλασέλλη έπιανε ΜΟΝΟ εντός της πόλης της Μυτιλήνης και όχι σε όλες τις περιοχές της πόλης! Ούτε κάν σε όλη τη Λέσβο πόσο μάλλον και πέρα απο αυτή! Το κανάλι το παρακολουθούσα 24 ώρες το 24ωρο και δεν είχε γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ! Επίσης ΔΕΝ ΈΠΑΙΖΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ ΉΤΑΝ Ο ΛΌΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΈΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΕΓΏ!! Εκτός αν θεωρείς διαφήμιση το μήνυμα που περνούσε στο κάτω μέρος της οθόνης που έλεγε ότι για να μπορείς να λαμβάνεις σήμα HD έπρεπε να βρεις κατάλληλο αποκωδικοποιητή. Και σε ποιο τηλεοπτικό συνεργείο αναφέρεσαι? Όλοι όσοι ζούμε στην Μυτιλήνη ξέρουμε οτι ο Βαλασέλλης δουλεύει μόνος του! Προκαλώ δημόσια όποιον ξέρει στοιχεία για τηλεοπτικό συνεργείο υπό την πληρωμή του Βαλασέλλη να αναφέρει εδώ ονόματα! Άλλωστε είναι πασιφανές πως δεν είχε συνεργείο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΠΟΤΈ ΖΩΝΤΑΝΈΣ ΕΚΠΟΜΠΈΣ. Αυτό που είπες για τον και καλά κλεμμένο ενισχυτή απο το ΑΛΤΕΡ φανερώνει πόσο επικίνδυνος ψεύτης είσαι. Το κεραιοσυστημα που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Βαλασέλλης, το χρησιμοποίησε με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του. Αυτός ήταν και ο λόγος που συνέλαβαν και αυτόν μαζί με τον Βαλασέλλη την ίδια μέρα. Κάτι που δεν αναφέρεται στον άρθρο.Το συνέδριο στο Las Vegas που αναφέρεται φυσικά και δεν είναι για την παρουσίαση μίξερ. Γίνεται για την παρουσίαση προιόντων ανάλογων με το λογισμικό του Βαλασέλλη. Και όταν προσπαθείς να στήσεις για πρώτη φορα πρόγραμμα αυτοματισμού αυτοματισμού για εκπομπή ψηφιακού Full HD σήματος δεν μπορείς να το κάνεις μέσα σε εργαστήριο. Όταν θα πας να παρουσιάσεις πρόγραμμα που δούλεψε σε κλειστές συνθήκες δεν θα το εμπιστευθεί κανένας. Απορώ πραγματικά ποιό είναι το συμφέρων σας να τρέχεται απο site σε site μονο και μόνο για να γράψετε τις ίδιες ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία για έναν άνθρωπο που μόνο καλό έχει κάνει στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης
57 Ο/Η Ξενοφών Ε.Μαυραγάνης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ποτέ δεν κατάλαβα τι προστατεύει αυτή η ΕΕΤ και ποιους ακριβώς προστατεύει. Πόσους υπαλλήλους απασχολεί και πόσα ακριβώς λεφτά-απ' αυτά που δεν έχουμε - μας κοστίζει.
Δεν μπορούσαν όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι να εξετάσουν αυτή την ανώνυμη καταγγελία, πριν δώσουν εντολή για συλλήψεις.
Ή δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν όταν απαγορεύουν την λειτουργία σταθμών αναμετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε περιοχές, όπως το Πλωμάρι π.χ., που χωρίς αυτούς δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Θα μου πεις, ίσως καλλίτερα.
Είναι κι ααυτή ένα από τα Ευρωπαϊκά κέρδη μας, που θέλησαν να μας κάνουν ανθρώπους, αλλά με το χέρι απλωμένο στην επαιτεία.
58 Ο/Η basilhs sp έγραψε: (πριν 7 έτη)
Οπως και να εχει ο κυριος βαλασελλης ητε παρανομα ητε οχι διαφημιζε το νησι της λεσβου καλυτερα απο το καθενα και αυτο εχει σημασια αλλα τα ηλιθια ατομα του ελληνικου κρατικου μηχανισμου δεν καταλαβενουν οτι πιο καλο εκανε παρα κακο εξαλου ο κ.βαλασελλης εχει αλεπαληλα ζητηση αδεια για τηλεοπτικο/ακουστικο για σταθμο δικιας του χρησης και παντα βρισκανε ηλιθιες αφορμες για να του ακυρωσουν το αιτημα.εξαλου η ελλαδα (οτι εχει σχεση με κρατος) θελει μαλακες ελληνες τους οποιους να τους κλεβει να του υπερχρεωνη σε φορους κ.τ.λ δεν θελουν καποιον με μυαλο που θα παει τον τοπο μπροστα.ειμαστε 50 χρονια πισω και οσο ειμαστε μαλακες δεν θα παμε μπροστα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 58

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ψηφιακά Μέσα
Πληροφορική και διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Αθώος ο δημιουργός του Jayzee