Ηλεκτρονική Έκδοση

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έρευνες για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Επιχείρησαν να τον φυγαδεύσουν με ελικόπτερο

Τελευταία ενημέρωση:

Μέσα σε βροχή πυροβολισμών από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποτράπηκε απόπειρα απόδρασης - με ελικόπτερο - του βαρυποινίτη Π.Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Ο κρατούμενος έπεσε από την ανεμόσκαλα και τραυματίστηκε. Συνελήφθησαν όλοι οι δράστες. Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία συγκεντρώνει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη κρατούμενου.

Στις 16.45 ελικόπτερο στο οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ.Δικαιοσύνηςεπέβαιναν 4 άτομα (ο χειριστής, ο μηχανικός ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός)  προσέγγισε την πτέρυγα στην οποία κρατείται ο Π.Βλαστός.

Οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, υποχρεώνοντας το ελικόπτερο να προσγειωθεί στο προαύλιο του χώρου στάθμευσης των φυλακών.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Π.Βλαστός τραυματίστηκε, καθώς η ανεμόσκαλα την οποία είχαν ρίξει οι δράστες από το ελικόπτερο μπλέχτηκε στο συρματόπλεγμα των φυλακών με αποτέλεσμα των πτώση του βαρυποινίτη.

Ο συνήγορος του κρατούμενου Φραγκίσκος Ραγκούσης ζητεί τη μεταφορά του Π.Βλαστού σε νοσοκομείο, ωστόσο, πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό ο οποίος αντιμετωπίζεται με την περίθαλψη του τραυματία στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για το συμβάν:

Απετράπη απόδραση του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστού. Η απόδραση αποπειράθηκε με χρήση εναέριου μέσου (ελικοπτέρου) περίπου στις 17.00 μ.μ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.  

Το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του. Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Παναγιώτης Βλαστός. Όλοι οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας.

«Ε»

 

-Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός

Αποδράσεις με ελικόπτερα

Τι είχε γίνει την Κυριακή της 4ης Ιουνίου 2006

Απόδραση-καρμπόν από αέρος

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Για το ίδιο θέμα
Ήξεραν για αποδράσεις
Οι συνήγοροι του Π.Βλαστού ζητούν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Απόδραση-καρμπόν από αέρος
Η επανάληψη ενός «πρωτοφανούς» περιστατικού
ΦΑΜΙΛΙΑ ΑΛ ΒΛΑΣΤΟΝΕ
Ο Βλαστός κι οι ρίζες του εγκλήματος
Είκοσι χρόνια ένσημα στον τρόμο
Είδαν σχέδιο για ιπτάμενους «Πυρήνες»