Ηλεκτρονική Έκδοση

Αδιέξοδο ΟΤΟΕ-Τραπεζιτών για τις κλαδικές συμβάσεις

Οι τραπεζίτες ζητούν μείωση μισθών 15%-20%

Προκλητικές χαρακτήρισε η ΟΤΟΕ τις προτάσεις των εκπροσώπων των Τραπεζών στην πρώτη επίσημη συνάντηση για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι τραπεζίτες ζήτησαν από την ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων μειώσεις της τάξεως του 15% με 20% στις κλαδικές αποδοχές και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου, αναφέρει ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Ζήτησαν την κατάργηση και άλλων θεσμικών θεμάτων χαρακτηρίζοντάς τα ανενεργά και άνευ σημασίας στις σημερινές συνθήκες. 

Ήταν εξ’ αρχής φανερό ότι οι προτάσεις των εκπροσώπων των Τραπεζών στόχευαν σε μια συνολική αμφισβήτηση του θεσμού της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, γι’ αυτό η απάντηση της ΟΤΟΕ ήταν άμεση και κατηγορηματική, αναφέρει η ανακοίνωση.

Θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.

Η ΟΤΟΕ επεσήμανε στους εκπροσώπους των Τραπεζών ότι, η υπογραφή μιας Κλαδικής Σ.Σ.Ε. πρέπει να είναι όχι μόνο απαίτηση της ΟΤΟΕ, αλλά και δικό τους αίτημα εν’ όψει των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ανακεφαλαιοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εάν επιθυμούν οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν σε ένα κλίμα ομαλότητας και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΤΟΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Για το ίδιο θέμα
Η συμμετοχή ιδιωτών στις αυξήσεις κεφαλαίου αγχώνει τους τραπεζίτες