Έντυπη Έκδοση

Πήρε ελληνική υπηκοότητα ο Σαββίδης

Ελληνας και με τη βούλα. Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε χθες και τυπικά την ελληνική υπηκοότητα, αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που απαιτούνται, ορκιζόμενος το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ενεγράφη στα δημοτολόγια του Δήμου Θέρμης, όπου και αναζητά έκταση για να χτίσει νέο αθλητικό κέντρο στην ομάδα του!

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με τις κινήσεις του δείχνει αποφασισμένος να «στεριώσει» μια και καλή στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα. Χθες συναντήθηκε σε «κλειστό δείπνο», όπως χαρακτηρίστηκε, με τον υπουργό Επικρατείας Σίμο Κεδίκογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και συνεργάτες του. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε με τον κ. Σαββίδη, όποτε έρχεται στη Θεσσαλονίκη συζητάμε, είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει την αγάπη του για τον τόπο του» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο κ.Τζιτζικώστας.

Ο Σαββίδης αναχώρησε για τη Μόσχα χθες το απόγευμα, μετά τη διαδικασία στην Περιφέρεια, κι αφού είδε το Σάββατο τον ΠΑΟΚ να κερδίζει εύκολα την Κέρκυρα. Σημειώνεται ότι ταξίδι στη Μόσχα έχει προγραμματίσει για σήμερα ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος μαζί με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση, στην Αθήνα, στην «Ημέρα του Ρωσικού Στρατού». Είναι γνωστές σε όλους οι άριστες σχέσεις που διατηρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε συζήτηση που είχε με τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Ορφανό σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο, πως «ο Σαββίδης θέλει να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ, είναι αποφασισμένος». Είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης έχει ζητήσει να πληρώσει 11,5 εκατ. ευρώ για το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που υπερβαίνουν τα 40 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.

Παράλληλα έχει ήδη κερδίσει το διαγωνισμό για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» έναντι 95 χιλ. ευρώ το μήνα, ενώ είναι «παρών» στον ανάλογο διαγωνισμό για τη μεγάλη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της Θράκης, όπου ο εκκαθαριστής τού ζήτησε να επισπεύσει την κατάθεση έγγραφης πρότασης. Αντίπαλός του είναι κοινοπραξία με επικεφαλής μεγάλη τουρκική καπνοβιομηχανία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο