Έντυπη Έκδοση

Οι κρυφοί μηχανισμοί της CIA

Οι αποκαλύψεις στοιχείων για τη δράση μυστικών υπηρεσιών προκαλούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για βιβλία-ντοκουμέντα.

Η δράση και η λειτουργία αυτών των υπηρεσιών προκαλεί το κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, γιατί η όλη δράση τους καλύπτεται από σκοτεινό μυστήριο. Ο ελληνικής καταγωγής πράκτορας Τζον Κυριάκου ήταν πάνω από μια δεκαετία υπάλληλος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας (CIA) σε δύσκολες αποστολές και επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σχεδόν σ' όλο τον κόσμο. Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του ο συγγραφέας αναφέρεται στις ανατριχιαστικές μεθόδους βασανιστηρίων που ακολουθούν οι υπάλληλοι της CIA, προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες. Μας προκαλούν το ενδιαφέρον όσα μας αποκαλύπτει, κατά την ειδική αποστολή του στην Αθήνα, με στόχο τη δράση και τον εντοπισμό των οργανώσεων της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα». Μέσα από τις αναφορές του γίνεται κατανοητό με ποιον τρόπο αξιοποιούσαν την κάθε πληροφορία ή φήμη που λάμβαναν, χωρίς να τη διασταυρώσουν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του ότι κατέγραφαν, πέρα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ακόμη και ύποπτους ανθρώπους της Εκκλησίας!

Οπωσδήποτε και δεν μας αφήνει αδιάφορους ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε η εισβολή στο Ιράκ, πριν ακόμη χτυπηθεί το Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ενα βιβλίο που αποκαλύπτει τους κρυφούς μηχανισμούς της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλίο