Έντυπη Έκδοση

MARCELLO SIMONI

Κατακτημένη γνώση - Ο Εμπορος των καταραμένων βιβλίων

ΜΤΦΡ.: ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΤΣΗ

Ενας έμπορος εξειδικευμένος στην προμήθεια ασυνήθιστων βιβλίων και λειψάνων αγίων. Ενας Βενετός αριστοκράτης που αναζητά επίμονα ένα από αυτά τα ξεχωριστά βιβλία που θα αποκάλυπτε τα μυστικά των αγγέλων.

Μια μυστική θρησκευτική οργάνωση με τευτονικά χαρακτηριστικά, καταδιώξεις σε χιονισμένες βουνοκορφές, δολοπλοκίες, κρυπτογραφημένα μηνύματα, σκηνές βασανιστηρίων και εικόνες εγκλημάτων. Εχουμε εδώ συγκεντρωμένα όλα τα αναγκαία συστατικά στοιχεία για τη διαμόρφωση μιας ατμοσφαιρικής εικόνας που ταιριάζει σε μια μάλλον αποδεκτή άποψη για το Μεσαίωνα. «Ολα τα αναγκαία» σημαίνει ότι το βιβλίο, προικισμένο με μια άψογη μετάφραση και μια άρτια αισθητικά έκδοση, έχει εκπληρώσει δύο κύριους όρους των ιστορικών μυθιστορημάτων: Μια πλοκή που πατάει σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά ιστορικά γεγονότα για να αφηγηθεί μια αληθοφανή ιστορία.

Ενα ιστορικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε αξιόπιστη επεξεργασία της κατακτημένης γνώσης, χάρη σε μια αναλογία Ιστορίας-Λογοτεχνίας που κλίνει ασυνήθιστα υπέρ της πρώτης, είναι σε θέση να επιτελέσει ένα ρόλο εν πολλοίς ανάλογο μ' εκείνον ενός ιστορικού κειμένου. Και τούτο καθώς επιχειρεί να διαμορφώσει μια πρόταση ερμηνείας του παρελθόντος με τρόπο σαφώς διαφορετικό, πιο «ελεύθερο», «λογοτεχνικό», θέτοντας ωστόσο ερωτήματα και υποδεικνύοντας στόχους παρόμοιους μ' εκείνους που απασχολούν τον ιστορικό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλίο