Έντυπη Έκδοση

Βίασε και σκότωσε το εξάχρονο παιδί του

1993-1994. Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1993, λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος, ο 40χρονος Μανώλης Δουρής, από την Ερμιόνη Αργολίδας, και η σύζυγός του, Γεωργία, καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου την εξαφάνιση ενός εκ των 7 παιδιών τους, του 6χρονου Νίκου.

Οι έρευνες στην Ερμιόνη ξεκινούν. Ολοι προσπαθούν να βρουν το παιδί. Τελικά εντοπίζεται σε μια αλάνα κοντά στο γήπεδο της Ερμιόνης, πίσω από ένα παλιό εγκαταλειμμένο κτήριο, αλλά είναι νεκρό. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι το παιδί υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, καθώς ο δράστης τούς είχε φράξει το στόμα και τη μύτη.

Ο Μανώλης Δουρής, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την κοινωνία, κλαίει απαρηγόρητος. Ορκίζεται πως θα εκδικηθεί αυτούς που έκαναν τέτοιο κακό στο γιο και την οικογένειά του.

Η βιασύνη του να καταγγείλει την εξαφάνιση του παιδιού του τον καθιστά ύποπτο για τους αστυνομικούς. Ολοι γνώριζαν ότι τα παιδιά του γύριζαν όποια ώρα ήθελαν στο σπίτι, χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο πατέρας τους. Λίγες μέρες αργότερα ομολογεί πως βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Νίκο. Στη συνέχεια αναιρεί την ομολογία του και υποστηρίζει ότι δεν ήταν αυτός ο δράστης. Τον Φεβρουάριο του 1996 ο Δουρής αυτοκτονεί στις φυλακές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ