Έντυπη Έκδοση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ

Μάχη για να ζήσει δίνει ακόμη ο τρίτος φοιτητής

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ένας εκ των τριών σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο φίλοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν συνέλθει και ο ένας, μάλιστα, βγήκε από την Εντατική και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο ή μεθαύριο.

Ωστόσο ο σπουδαστής από την Αθήνα παραμένει στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου και, σύμφωνα με γιατρούς, «δεν υπήρξε κάποια εγκεφαλική βελτίωση», ενώ προσπάθησαν για δεύτερη φορά ανεπιτυχώς να τον ξυπνήσουν.

Το τραγικό είναι ότι οι τρεις διασωθέντες σπουδαστές δεν γνωρίζουν ότι οι άλλοι δυο φίλοι τους έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις από το μοιραίο μαγκάλι, την περασμένη Πέμπτη. Ομάδα ψυχολόγων των δύο νοσοκομείων ανέλαβε το ρόλο αυτό.

Η κοινωνία της Λάρισας δεν έχει συνέλθει ακόμη από το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον Σάββα Παπαδόπουλο, 22 ετών, κάτοικο Χανίων, και τον Νικόλαο Πολυχρόνη, 21 ετών, κάτοικο Χαλκίδας.

Χθες το βράδυ εκατοντάδες σπουδαστές του ΤΕΙ και οι Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας έκαναν σιωπηλή διαμαρτυρία με κεριά στο κέντρο της πόλης.

Διαμαρτυρίες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας αποφάσισε, ομόφωνα το βράδυ της Παρασκευής, να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο άτυχων νέων στους τόπους καταγωγής τους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο άδικος χαμός των δύο παιδιών προκάλεσε πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας, από κόμματα, φορείς και οργανώσεις και έγινε αφορμή αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Κύριε Στουρνάρα, από λάθος πολιτικές χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.

Με αναμμένα κεριά και κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι τραγωδία - Είναι δολοφονία» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου πορεία στη Λάρισα, στη μνήμη των δύο σπουδαστών. Ανάλογες πορείες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Στην Αθήνα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, αλλά και τα μουσικά σχολεία της Αττικής. Οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα Βενιζέλου. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές κατήγγειλαν «την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του».

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λάρισα