Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΙΒΟΥ

Γυρίζει μπερδεμένη

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας μπερδεύτηκαν με τα «γαμώτο», και η ελληνική αποστολή επιστρέφει μπερδεμένη από το 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Σε κανέναν δεν αρέσει να τερματίζει τέταρτος ή πέμπτος. Το έπαθαν τρεις δικοί μας και δεν ήξεραν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν.

Πέμπτος ο Τσάτουμας, για 8 εκατοστά δεν ανέβηκε στο βάθρο Πέμπτος ο Τσάτουμας, για 8 εκατοστά δεν ανέβηκε στο βάθρο Ο 4ος Κώστας Φιλιππίδης έχασε από δύο Γερμανούς το μετάλλιο του επί κοντώ, επειδή ο ίδιος πέρασε τα 5,76 μ. με την τρίτη προσπάθεια, ενώ ο «χάλκινος» Μορ με τη 2η και ο «ασημένιος» Οτο με την πρώτη. Ο 5ος Λούης Τσάτουμας πήδηξε 8 μέτρα στο μήκος, αλλά χρειαζόταν άλμα στα 8,08 μ. για να ανέβει στο βάθρο. «Κουράστηκα, αλλά το ευχαριστήθηκα», σχολίασε: «Με λίγη τύχη στο οριακά άκυρο τρίτο άλμα, θα έκανα 8,15 μ.». Ο πρωτάρης Αντώνης Μάστορας έκανε ατομικό ρεκόρ με 2,29 μ., αλλά τα μετάλλια κρίθηκαν πάνω από τα 2,31 μ. «Ξεπέρασα τον εαυτό μου, πίστεψα στο μετάλλιο, αλλά οι άλλοι έκαναν όργια», είπε ο νεαρός Θεσσαλονικιός.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ξεπέρασε μύρια προβλήματα για να τρέξει τα 60 μ. με εμπόδια σε 7:64, αλλά έμεινε 7ος με επίδοση που θα του έδινε χάλκινο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δήλωσε πάντως πανευτυχής, μίλησε για «τσαμπουκά» και τόνισε ότι απέδειξε πολλά στους άλλους και στον εαυτό του. Ο Δραμινός είχε μπει στην ομάδα χαριστικά, αφού ουδέποτε έπιασε το όριο πρόκρισης.

«Είμαστε, γενικά, ικανοποιημένοι», είπε ο αρχιπροπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, υπενθυμίζοντας τους τραυματισμούς που φρέναραν αθλητές όπως ο Μπανιώτης και η Κυριακοπούλου.

Από τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης, τα περισσότερα χειροκροτήματα κέρδισαν ο Γάλλος Βικό στα 60 μ. (6:48), ο Ιταλός Γκρέκο στο τριπλούν (17,70 μ.), ο Ρώσος Μουντρόφ στο ύψος (2,35 μ.), η Σουηδέζα Αρεγκάουι στα 1.500 μ. (4:04.47), η Ρωσίδα Κλίσινα στο μήκος (7,01 μ.), η Ουκρανή Σαλαντούχα στο τριπλούν (14,88 μ.), οι Βρετανίδες που πέτυχαν ρεκόρ Ευρώπης στα 4x400 μ. με 3:27.56 και πάνω απ' όλους ο Γάλλος Λαβιλενί, που κέρδισε το επί κοντώ με 6,01 μ. Πέρασε μάλιστα και τα 6,07 μ., αλλά ο πήχυς πήγε και στάθηκε στην κορυφή του στύλου έπειτα από μια μικρή αναπήδηση και η προσπάθεια θεωρήθηκε άκυρη! Ο Γάλλος έβαλε τα κλάματα για την απίστευτη ατυχία.

Πολύ μακριά από το Γκέτεμποργκ, στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ, η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ (5,02 μ.).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Στίβος