Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

«Δεν γίνεται στα Καμίνια προσηλυτισμός μαθητών από τη Χρυσή Αυγή»

Από το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Καμινίων και τη δευθύντρια Βασιλική Τοπογλίδου λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Καμινίων διαψεύδει κατηγορηματικά τα στοιχεία του άρθρου της κ. Α.Τζαβέλα με τίτλο "Διάπλαση νηπίων, εκπαίδευση εφήβων" της 28/2/2013 όσον αφορά το Γυμνάσιο Καμινίων, τόσο για την ύπαρξη του συγκεκριμένου φαινομένου στο εν λόγω Γυμνάσιο όσο και για τη φερόμενη δήλωση της διευθύντριας.

Ως εκ τούτου, επιθυμεί να ανακαλέσετε άμεσα με δημοσίευση αντίστοιχης έκτασης τη σχετική είδηση και δήλωση της διεύθυνσης και να κοινοποιήσετε τη διάψευση σε όλα τα μέσα που ενδεχομένως την έχουν αναπαραγάγει, καθώς υπάρχει κίνδυνος στοχοποίησης του σχολείου και των μαθητών του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η διευθύντρια προσωπικά επιφυλασσόμεθα για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος».

* Η απάντηση της συντάκτριας της «Ε»

«Διάπλαση νηπίων, εκπαίδευση εφήβων» είχε τίτλο το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στην «Ε». Στο ρεπορτάζ, το οποίο αποκάλυπτε τον προσηλυτισμό μαθητών από τη Χ.Α., με μαρτυρίες εκπαιδευτικών από τις ΕΛΜΕ της Νότιας Αθήνας, εκ παραδρομής αναφέρθηκε το Γυμνάσιο των Καμινίων ως σχολείο στο οποίο έχουν ομαδοποιηθεί περίπου 30 μαθητές υπέρ της Χ.Α. Διευκρινίζουμε ότι το ρεπορτάζ δεν αφορά τα Καμίνια, όπως ατυχώς αναφέρθηκε, αλλά σχολείο διπλανής συνοικίας.

Και, φυσικά, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και μεταφέρουμε στο ρεπορτάζ (σ.σ. «τα παιδιά είναι απλώς ζωηρά») δεν έγινε με τη διευθύντρια του Γυμνασίου Καμινίων, κ. Βασιλική Τοπογλίδου -μια ευσυνείδητη εκπαιδευτικό, που βρίσκεται σε επαγρύπνηση-, αλλά με συνάδελφό της σε γειτονικό σχολείο του Πειραιά, η οποία επιμένει να εθελοτυφλεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα