Έντυπη Έκδοση

Παράδοση και πρωτοτυπία

Ζυμαρικά από δημητριακά που εδώ και δεκαετίες είχαν ξεχαστεί αλλά και ζυμαρικά σε πολλούς διαφορετικούς τύπους, γεύσεις και σχήματα, δίνει η «Melco», που υπερηφανεύεται για τα «Σπιτικά ζυμαρικά Κρήτης», από παλιές συνταγές της Μεσσαράς.

Το στριφτούδι, το γορτύνιο, το καλογερικό, το σκιουφικτό και η παπαντή είναι κάποια από αυτά. Είναι όμως και τα φύλλα της ελιάς και τα ροδοπέταλα (ίδια σε σχήμα και σε χρώμα) που κάνουν τη διαφορά στο τραπέζι. Ανάμεσα στα χρησιμοποιούμενα δημητριακά, τα «Kamut» και «Farro», το πρώτο με καταγωγή την αρχαία Αίγυπτο, πρόγονος του σημερινού σκληρού σιταριού, το δεύτερο επίσης με χιλιόχρονη ιστορία σ' όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Σημειώστε πως όλη η παραγωγή είναι βιολογική.

**Melko: Γκαγκάλες, Ηρακλείου Κρήτης, τηλ. 28920 31910, www.melko.gr, info@melko.gr

Ενδεικτικό σημείο πώλησης στην Αθήνα: «Bio Nature»: Μιλτιάδου 10 - 12 Μαρούσι, τηλ. 210-6141083

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Ελλήνων γεύσεις