Έντυπη Έκδοση

Δεν θέλουν να «φάει» το πάρκο ο δρόμος

Ενα παρκάκι, περίπου 15 στρεμμ., γεμάτο μεγάλα δέντρα, που βρίσκεται στα σύνορα Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας, θα θυσιαστεί για να υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο... έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ : οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό.

Στο παρκάκι (λ. Κύπρου - Γεννηματά - Γούναρη) προβλέπεται να γίνει ανισόπεδος κόμβος της λ. Κύπρου. Μάλιστα για την κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ πρότεινε την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος του 1978 «περί προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού».

Κάτοικοι της Γλυφάδας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή του έργου, συγκροτώντας «Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και στο νέο Προεδρικό Διάταγμα Λεηλασίας του Υμηττού». Το Σάββατο το πρωί πραγματοποίησαν στο παρκάκι την πρώτη τους συγκέντρωση - ενημέρωση.

«Με παρέμβασή μας σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, καταφέραμε στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί επιτέλους η κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό, αφού η δημοτική αρχή Γλυφάδας ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί για το αν είναι υπέρ ή κατά του έργου», μας είπε το μέλος της επιτροπής Νίκος Πιρουνάκης.

Στην προχθεσινή συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος τόνισε ότι «τόσο η δημοτική αρχή Ελληνικού όσο και η δημοτική αρχή Αλίμου, όπως και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατασκευή του έργου των νέων αυτοκινητόδρομων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Περιβάλλον & οικολογία