Ηλεκτρονική Έκδοση

Κυπριανού: Η ΕΕ λειτούργησε εκδικητικά

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του AΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, καταλογίζοντάς στην ΕΕ εκδικητικότητα ενώ για την κυβέρνηση τόνισε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Κυπριανού είπε πως οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία και κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως έλεγαν ότι “αυτά τα πράγματα δεν θα τα αποδέχονταν και όμως τώρα τα αποδέχθηκαν και δεν κατάφεραν να τα εμποδίσουν”.

Οι πιέσεις, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, άρχισαν από τις 7 Δεκεμβρίου 2012, όταν “απαιτούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά εκείνη αντιστάθηκε” ενώ η σημερινή, όπως ανέφερε, “αντί να επιλέξει τον δρόμο της συλλογικότητας, επέλεξε μοναχικό δρόμο”.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν απέναντι στη στάση των Ευρωπαίων, τους οποίους κατηγόρησε για εμμονές, λέγοντας πως “στην ουσία επιβάλλουν την πολιτική τους άποψη με εκδικητικό τρόπο”.

Τέλος, επεσήμανε πως το κόμμα του δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα και πως ό,τι ξέρουν, το έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Μνημόνιο
Ευρωζώνη
Ευρωπαϊκή Ένωση
Για το ίδιο θέμα
Για συμπαιγνία εκτός και εντός Κύπρου κάνει λόγο η ΕΔΕΚ
Live blogging: Έκτακτες πολιτικές διεργασίες στην Κύπρο
Μουδιασμένη η Κύπρος από το σοκ του κουρέματος όλων των καταθέσεων
Κύπρος: Κούρεμα καταθέσεων για «στήριξη» 10 δισ. ευρώ