Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαμαράς: «Καμία ανοχή στη βία και τον ρατσισμό»

«Θα εξακολουθήσουμε, όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται, να δείχνουμε μηδενική ανοχή στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και ρατσισμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Συναγωγή Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η δέηση στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου τρένου για το κολαστήριο του Άουσβιτς.

Τα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται και πάλι στην Ευρώπη, λόγω και της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Τώρα, το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, τώρα, το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού είναι πιο επιτακτικό, τώρα είναι, που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, τον εφησυχασμό να διαβρώσουν τα κράτη, τους λαούς της Ευρώπης. Σας βεβαιώνω ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Μηνύματα κατά του ρατσισμού έστειλαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμούς, που διαβάστηκαν στην εκδήλωση. Τα μηνύματα αυτά συμπυκνώνονται στη φράση «ποτέ ξανά ολοκαύτωμα, ποτέ ξανά γενοκτονία».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επισήμανε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο πριν είναι αργά» και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ξηλωθούν από δρόμους της Θεσσαλονίκης ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους ναζί, «να μην επιτρέψουμε άλλη γενοκτονία και να μην εκκολαφθεί το "αυγό του φιδιού"».

Αβγά εκτοξεύτηκαν προς την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο έξω από τη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες. Δύο νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή, εκτόξευσαν δύο αβγά, τα οποία «έσκασαν» μπροστά στο αυτοκίνητο με το οποίος μετακινούνταν ο κ. Σαμαράς. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.

με πληροφορίες ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Ρατσισμός