Ηλεκτρονική Έκδοση

Άγιες... σαρακοστιανές απολύσεις στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας

Με απολύσεις ανοίγει την Σαρακοστή η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

«Το πιο μνημονιακό πρόσωπό της έδειξε η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος απολύοντας σήμερα το μεσημέρι και πριν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 6 εργαζόμενους (3 τεχνικούς και 3 δημοσιογράφους) από τον ραδιοσταθμό, σε σύνολο 34 εργαζομένων, σημειώνει η ΕΤΕΡ.

Αφού δεν κατάφεραν να γονατίσουν όλους τους εργαζόμενους ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53%!!!, αφού απείλησαν και κατατρομοκράτησαν το προσωπικό του ραδιοσταθμού προσπαθώντας να ρίξουν στις πλάτες του την πρωτοφανή αποτυχία της διοίκησης του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει ισχυρό έρεισμα στην Ελληνική κοινωνία και να αποτελέσει την «άλλη» εκκλησιαστική φωνή, αφού απέρριψαν κάθε διάλογο με τα συνδικάτα των εργαζομένων για συναίνεση και λογικές λύσεις, τώρα απολύουν υλοποιώντας τα κόλπα της πιο στυγνής εργοδοσίας, κατά το πρότυπο... παραλιακής τακτικής ομίλου ΜΜΕ της οποίας θιασώτης και συνοδοιπόρος είναι στέλεχος του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλοι οι εργοδοτικοί κύκλοι που απεργάζονται την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία στρατιών δουλοπαροίκων με μισθούς αφρικανικής μπανανίας, όπου και αν ανήκουν, όποιοι και αν είναι, μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ΕΤΕΡ θα βρίσκεται απέναντί τους σε καθολική και συνεχή αντίστασή.

Το μεγάλο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις μνημονιακές και συγκρουσιακές πρακτικές των διευθυντάδων του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο ρεβανσισμός και η μισαλλοδοξία των διοικούντων απέναντι στους εργαζόμενους που δεν γονατίζουν μπροστά στις απειλές και την τρομοκρατία, θα απαντηθεί από εμάς όπως πρέπει και με την διάρκεια που αρμόζει.

Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανακαλέσει τις παράνομες απολύσεις των συναδέλφων μας.

Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας και απειλών προς τους εργαζόμενους.

Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος σε δημόσιο διάλογο για την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 15.00 στον ΟΜΕΔ.

Άλλως ο δρόμος της συνεχούς πάλης με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων μας είναι μονόδρομος και συνεχής. Καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας