Έντυπη Έκδοση

Απεργία πείνας από εβδομήντα μετανάστες

Εβδομήντα μετανάστες, που κρατούνται στο Α.Τ.Δραπετσώνας, ξεκίνησαν απεργία πείνας από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Ως αιτία που τους οδήγησε σ' αυτή την απόφαση αναφέρουν ότι επιδόθηκε σε δύο από τους κρατούμενους έγγραφο, με το οποίο παρατείνεται η κράτησή τους για άλλους δύο μήνες. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες κρατούνται ήδη εννέα μήνες επειδή συνελήφθησαν για έλλειψη εγγράφων!

* Φυλακίσεις και ξυλοδαρμούς σε πρόσφυγες που προέρχονται από την Συρία κατήγγειλε ο γραμματέας των Σύρων αποδήμων στην Ελλάδα, Ασράφ Χάσνο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ για την ιθαγένεια: «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ιθαγένεια μας παραπέμπει σε μνήμες δικτατορίας. Εχω δύο παιδιά, ο μεγαλύτερος είναι 23 ετών και άνεργος. Του πληρώνω τα ένσημα για να μπορεί να πάρει άδεια παραμονής. Την ίδια στιγμή γύρω στους 200 συμπατριώτες μας, που είναι κρατούμενοι, παρόλο που είναι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, τρώνε ξύλο. Για όλα αυτά που συμβαίνουν νιώθουμε ντροπή. Γι' αυτό θα είμαστε παρόντες σε κάθε κινητοποίηση εναντίον του ρατσισμού».

Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με κοινότητες μεταναστών διοργανώνει στις 30 Μαρτίου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε διάφορες πόλεις, ζητώντας ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών. Στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στις 2 μετά το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, στις 21 Μαρτίου συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές δράσεις, που διοργανώνονται στα σχολεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες