Ηλεκτρονική Έκδοση

Σόιμπλε: Μας ζηλεύουν

Με σχολική τάξη που έχει καλύτερες επιδόσεις και οι υπόλοιποι τη ζηλεύουν παρομοίασε τη χώρα του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στη στάση που τηρούν άλλα ευρωπαϊκά κράτη έναντι του Βερολίνου. Προέβλεψε ότι οι Κύπριοι θα περάσουνι μια δύσκολη περίοδο.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Γερμανία για τη στάση της κυρίως από χώρες του νότου είπε: "Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη στο σχολείο, όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες".

Αρνήθηκε πάντως ότι οι Γερμανοί θεωρούνται οι "κακοί" της Ευρώπης υποστηρίζοντας ότι οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι "εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας" αναφερόμενος στη συμμετοχή των γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
 
Ο Β. Σόιμπλε επανέλαβε ότι κάθε κράτος πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις του και ότι όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. "Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος", σημείωσε ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στην Κύπρο εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτο ότι οι κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία