Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΟΣΑ

Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης τοποθετείται με κυβερνητική απόφαση στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο κ. Πρεβελάκης θα αντικαταστήσει την Τίνα Μπιρμπίλη από τις 10 Ιουνίου 2013.

Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης είναι καθηγητής της Σχολής Γεωγραφίας και Χωροταξίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης-Paris 1. Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και έχει κάνει σπουδές Πολεοδομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Επίσης είναι κάτοχος  διδακτορικού και μεταδιδακτορικού διπλώματος Χωροταξίας, Περιφερειακού σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας-μελετητής σε πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά έργα και ως επιστημονικός συνεργάτης υπουργείου. Έχει διατελέσει καθηγητής στην Έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Αναπτύξεως του Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, ερευνητής στη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ερευνητής στο London School of Economics και εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών στο Παρίσι (INALCO). Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος της ένωσης International Urban Fellows Association (Johns Hopkins University), Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος (Fondation hellénique, Cité universitaire internationale de Paris), Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (Παρίσι) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Πολιτισμικής Γεωγραφίας της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς Οργανισμοί