Ηλεκτρονική Έκδοση

Πόδια γυναικών έπλυνε ο πάπας Φραγκίσκος στην Τελετή του Νιπτήρος

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Νιπτήρος, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Ο ποντίφικας επέλεξε να τελέσει την παραδοσιακή ιεροτελεστία στη φυλακή ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο, στα προάστια της Ρώμης. Αφού εκφώνησε μια σύντομη ομιλία στους νεαρούς κρατούμενους που συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της φυλακής, έπλυνε τα πόδια δέκα αγοριών και δύο κοριτσιών, μιας καθολικής Ιταλίδας και μιας μουσουλμάνας Σέρβας.

Όπως είπε ο ίδιος για το πλύσιμο των ποδιών ως αναπαράσταση της χειρονομίας του Ιησού προς τους μαθητές του, συμβολίζει "τη στοργή του Χριστού". "Ο Ιησούς ήρθε για να μας υπηρετήσει, για να μας βοηθήσει. Ας το σκεφτούμε καλά: είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε τους άλλους;" ρώτησε τα νεαρά παιδιά.

Στο μεταξύ ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε σήμερα τη συγκατάθεσή του για την οσιοποίηση 63 καθολικών οι οποίοι στην πλειονότητά τους υπήρξαν θύματα του Ισπανικού Εμφυλίου, του ναζισμού και του κομμουνισμού, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Βατικανό