Ηλεκτρονική Έκδοση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Αναστασιάδης: Θα μείνουμε στο Ευρώ

Φρένο στα σενάρια εξόδου

Τελευταία ενημέρωση:

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποχωρήσουμε από το ευρώ», διαμήνυσε με δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει φρένο στα αντίστοιχα σενάρια. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πειραματιστούμε με το μέλλον της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, από το βήμα του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, μίλησε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο, όπως είπε, χωρίς μείωση μισθών.

Πρόσθεσε δε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Για 9 μήνες γνώριζαν ότι η Λαϊκή Τράπεζα χρεοκοπούσε και ανέβαλλαν να πάρουν αποφάσεις μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να μείνουμε στο Ευρώ, αλλά να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και την τρόικα, δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου (Mega).

Πρωτοβουλίες στο Λονδίνο για το ΕΤΑ

Στο μεταξύ, στο Λονδίνο συγκροτείται ειδική επιτροπή από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ώστε να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες στήριξης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης από την ομογένεια.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η αρωγή θα αφορά χρηματικές εισφορές, αποστολή τροφίμων και διοργάνωση συναυλίας με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.
 

Πηγές: Enet, Reuters, ΑΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος