Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΑ CINEMA

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ηθοποιός, πρωταγωνίστρια στο «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους?»

ΕΙΔΑ: ...ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «LORE - Τα παιδιά του Πολέμου» της Κέιτ Σόρτλαντ. Η σκηνοθέτις περιγράφει την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας μετά το θάνατο του Χίτλερ, μέσα από τα μάτια των ίδιων των οπαδών του.

Ηρωες είναι μια δεκατετράχρονη κοπέλα και τα αδέρφια της, που καλούνται να επιβιώσουν μόνοι τους, αφού οι γονείς τους, στελέχη του ναζιστικού κόμματος, θα δικαστούν για εγκλήματα πολέμου.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...

Η ΣΑΣΚΙΑ Ρόζενταλ είναι εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λόρε, μιας κοπέλας, που βιώνει βίαιη ενηλικίωση και αναγκάζεται να δει ποιοι ήταν πραγματικά οι γονείς της. Βλέπουμε το απότομο ξύπνημα μιας ολόκληρης χώρας, με εικόνες των εξαθλιωμένων Γερμανών που επιμένουν να πιστεύουν ότι οι εικόνες των μαζικών τάφων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι μέρος της αμερικανικής προπαγάνδας. Αποκορύφωμα, η καταπληκτική σκηνή όπου μια ηλικιωμένη Γερμανίδα κλαίει μπροστά στο πορτρέτο του Φίρερ και λέει «Του ραγίσαμε την καρδιά. Μας αγαπούσε τόσο πολύ».

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...

Η ΣΤΙΛΙΖΑΡΙΣΜΕΝΗ φωτογραφία, τα υπέροχα τοπία, σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική μουσική του Μαξ Ρίχτερ, κάποιες στιγμές αντί να προσθέτουν, αφαιρούν από την ταινία τη δύναμή της και τη μετατρέπουν από σκοτεινό παραμύθι σε αμερικανικό μελόδραμα τύπου Σπίλμπεργκ.

DVD

 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε βίντεο η συγκλονιστική ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε (Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας). Ο Ζορζ και η Αν είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ενα δυσάρεστο γεγονός θα θέσει σε δοκιμασία την αγάπη που τους ενώνει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος