Έντυπη Έκδοση

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στη Λυρική

ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η θεαματική παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τον Μάιο του 2012 επανέρχεται για τρεις παραστάσεις, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 και 7 Απριλίου, στην Αίθουσα Α.Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Λουκάς Καρυτινός και η χορογραφία θα είναι του Ρενάτο Τζανέλα. Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η νέα χορογραφία εμπνεύστηκε «από την προσωπικότητα και το ταλέντο των χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ». Οπως λέει ο Ρενάτο Τζανέλα, χορογράφησε το μπαλέτο «διότι αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στον σωστό τόπο τον σωστό χρόνο για να το αντιμετωπίσω. Με ενέπνευσαν το μέγεθος και η δυνατή προσωπικότητα του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως επίσης η αποφασιστικότητα με την οποία ανοίγεται σε νέα έργα».

Ρωμαίος και Ιουλιέτα θα είναι οι Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα στις 5 και 7/4 και οι Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλης Μπίκος αντίστοιχα στις 6/4.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο