Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Στ. Παπασταύρου καταθέτει στην Προανακριτική

Στο μικροσκόπιο για τη Λίστα Λαγκάρντ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού

Από τις 11 το πρωί καταθέτει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το όνομά του φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων, διαχειρίστρια του οποίου εμφανίζεται να είναι η Μαρία Παντελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παπασταύρου ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος του ομίλου εταιριών του ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, και με αυτήν την ιδιότητα έχει διαχειριστεί έναν μόνο λογαριασμό των 5 εκατ. δολαρίων.

Ακόμα, φέρεται να εξηγεί στα μέλη της Προανακριτικής πως αποκρυπτογραφούνται οι κωδικοί που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς με αυτό το κεφάλαιο είχε ασχοληθεί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως όότι εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς στα αλλεπάλληλα «μαγειρέματα» τρόικας-κυβέρνησης συμμετέχει και ο Στ. Παπασταύρου, από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά συζητώντας μεταξύ άλλων και το ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής...

Ο ίδιος ισχυρίζεται πάντως πως ο λογαριασμός δεν είναι δικός του και πως ανήκει σε hedge fund στο οποίο παρέχει νομικές συμβουλές.

Μερικές φορές, όμως, ακόμα και ο συμβολισμός, μετράει...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Για το ίδιο θέμα
Παπασταύρου: Δεν είναι δικός μου ο λογαριασμός
«Το μεγάλο ελληνικό ποντάρισμα»