Έντυπη Έκδοση

ΕΚΑΣ: ψαλίδι το 2014

Αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις στη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) δρομολογεί από το νέο έτος η κυβέρνηση, ενώ φέτος δεν αλλάζει κάτι στη χορήγησή του.

Από το 2014, θα κοπεί το ΕΚΑΣ σε όσους το λαμβάνουν και βρίσκονται κάτω από το 65ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα μεταβληθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας, από 1/1/2014 το προβλεπόμενο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων καταβάλλεται στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους. Ειδικά για τα παιδιά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας.

Εξαίρεση από τη συμπλήρωση συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος προβλέπεται μόνο για τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου και πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Φέτος το επίδομα θα καταβάλλεται για εισοδήματα έως 8.472,09 κλιμακωτά και για οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 13.500 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση