Ηλεκτρονική Έκδοση

Διερεύνηση είχε ζητήσει η ΔΗΜΑΡ

Προανάκριση για το ρατσιστικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση:

Προανάκριση θα διενεργήσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό οδηγού λεωφορείου ο οποίος επικαλούμενος την πολιτική του ταυτότητα ως μέλους της Χρυσής Αυγής κατέβασε από το όχημα δύο αφρικανούς επιβάτες. Πρωτοφανές χαρακτήρισε το γεγονός η Δημοκρατική Αριστερά.

 

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα σε βάρος του καταγγελλόμενου οδηγού.
 
«Το ρατσιστικό αυτό επεισόδιο πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και να αντιμετωπισθεί με τη δέουσα αυστηρότητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία να επικρατήσουν στην καθημερινή μας ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλεται ότι αποβίβασε δύο επιβάτες επειδή ήταν αλλοδαποί και έγχρωμοι... Οταν μάλιστα αντέδρασαν κάποιοι από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο, άρχισε να ωρύεται λέγοντας: «Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;»!

Την καταγγελία έκανε μια επιβάτις του οχήματος, ενώ 11 δικηγόροι που συμμετέχουν στην Αμεση Πράξη κατά της Ρατσιστικής Βίας στη Θεσσαλονίκη (Nazi Free Thessaloniki Assembly - NAFTHA) έκαναν σχετική αναφορά προς τον ΟΑΣΘ και τον Συνήγορο του Πολίτη και έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Ρατσισμός
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς