Ηλεκτρονική Έκδοση

34 τραυματίες σε φραουλοχώραφα - Ζητούσαν δεδουλευμένα μηνών

Πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες στη Νέα Μανωλάδα

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ

Τελευταία ενημέρωση:

Τουλάχιστον 34 εργάτες από το Μπαγκλαντές βρίσκονται στο νοσοκομείο αφού δέχθηκαν τα πυρά επιστατών σε φραουλοχώραφα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Δεκάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι που ήταν απλήρωτοι τουλάχιστον έξι μήνες είχαν συγκεντρωθεί απαιτώντας οργισμένοι τα δεδουλευμένα τους. Αντ' αυτών δέχθηκαν τα πυρά από επιστάτες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των θυμάτων, τουλάχιστον τρία άτομα με κυνηγετικές καραμπίνες άρχισαν ξαφνικά να τους πυροβολούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους εργάτες αιμόφυρτους να προσπαθούν να κρυφτούν στα διπλανά χωράφια και τους οπλοφόρους να τους κυνηγούν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής και οι πιο βαριά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Πάτρας.Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα από τους πυροβολισμούς σε όλο τους το σώμα. 

Φωτογραφία από ΗΛΕΙΑ LIVE Φωτογραφία από ΗΛΕΙΑ LIVE

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενώ αναζητούνται οι τρεις επιστάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο προς την Πατρα.
 
Η αστυνομία ωστόσο ανέφερε ότι ένας εκ των τριών υπάλληλων της επιχείρησης άνοιξε πύρ.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στην περιοχή με αλλοδαπούς εργαζόμενους. Πέρυσι τον Μάιο είχαν ξεσπάσει πάλι σοβαρά επεισόδια με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης στην περιοχή, που είναι γνωστή για τα φραουλοχώραφά της είναι οι δεκάδες δικογραφίες στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Όπως έγραφε η “Ε” στις 28/4/2011 από το 2007 έως και τον Απρίλιο του 2011 στο συγκεκριμένο Α.Τ είχαν σχηματιστεί συνολικά 155 τέτοιες δικογραφίες.
 
Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ
 
“Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό και επισημαίνει ότι “είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη”.
 
“Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει “τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας”.
 
«Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η omogenis έγραψε: (πριν 8 έτη)
Shame to Enet for presenting the events like this. The owners should be fined or arrested for using undocumented workers. The shootings should also be investigated -although it appears that the owners were responding to an angry mob in self defense.
2 Ο/Η Fifis έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ καταδικάσανε?
Οι άλλοι στην ΝΔ χαιρόντουσαν?
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
"Ματωμένες Φράουλες"
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Συλλήψεις για υπόθαλψη των επιστατών που αναζητούνται
Διεθνής Αμνηστία: Ρατσισμός, βία και εκμετάλλευση μεταναστών στην Ελλάδα
Στο εδώλιο για τις φράουλες της ντροπής
Βουνό οι δικογραφίες για τα φραουλοχώραφα