Έντυπη Έκδοση

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΚΟΡΓΟΥΜΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ

Καβγάς Στάη - Λιάτσου στο... «Παρασκήνιο»

Κρίμα που δεν είναι ακόμη καλοκαίρι, να ονομάσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ «όνειρο θερινής νυκτός» και να ξεμπερδέψουμε. Εντάξει, περισσότερο με εφιάλτη μοιάζουν, αλλά και πάλι κοντά είμαστε.

Αντί να ασχολούμαστε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega, αντί να τρέχουμε για την εθελουσία στο Star, αντί να μας ιντριγκάρει η ζαριά του Alpha, που πάει το βραδινό δελτίο του στις εξίμισι, έχουμε πέσει στον έρωτα της Αγίας Παρασκευής. Το βλέπω να ξυπνάει το φάντασμα του σερ Χιου Γκριν και να μας κοπανάει με τις αλυσίδες...

Πριν προχωρήσω όμως στα νεότερα, ας θυμίσω κάποιες «ομορφιές» που (όλως τυχαίως!) λάμβαναν χώρα στο Ραδιομέγαρο πριν από δύο χρόνια ακριβώς. Εγραφα τότε στα «Μέσα και Media» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», ότι σε μια κρίσιμη σύσκεψη η Ελλη Στάη είχε χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ως εξής: «Ολοι άχρηστοι είναι, δεν θέλω κανέναν!». Μου απάντησαν λοιπόν από το γραφείο Τύπου της εταιρείας ότι «οι ισχυρισμοί, πως η δημοσιογράφος Ελλη Στάη χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για συντάκτες της ΕΡΤ, είναι ψευδείς, ανυπόστατοι και απαξιωτικοί».

Αναγκάστηκα κι εγώ λοιπόν να προσθέσω ότι πάνω στον καβγά σηκώθηκαν σχετικώς μπαρουτιασμένα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ενημέρωσης και της απάντησαν: «Υπάρχουν 200 εργαζόμενοι εδώ πέρα για τις ειδήσεις, δεν μπορεί να μη βρίσκεις 10 άτομα να δουλέψεις μαζί τους. Εμείς τους ξέρουμε τόσα χρόνια και τους εμπιστευόμαστε, εσύ άμα θέλεις δοκίμασέ τους όλους». Και απάντησε η ανκοργούμαν ότι μόνο με δύο άτομα μπορεί να συνεννοηθεί.

«Στο προσκήνιο»

Αυτά για την ιστορία. Σε σχέση με τα καινούργια, έπειτα από τον καβγά για την προβολή της εφημερίδας «Παρασκήνιο», η Ελλη Στάη απέστειλε επιστολή στον Αιμίλιο Λιάτσο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε: «Θεωρώ σοβαρό λάθος τη μετάδοση, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, του ρεπορτάζ που αφορούσε στην προβολή-διαφήμιση συγκεκριμένης εβδομαδιαίας εφημερίδας. Πρόκειται για λάθος που αγγίζει την ίδια τη θεσμική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και καταστρατηγεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Πρέπει να γίνει μια ενδελεχής συζήτηση για τη δομή και τη λειτουργία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων».

Απαντώντας ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος ανέφερε σε δική του επιστολή πως η Ελλη Στάη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ΕΡΤ σε καιρό κρίσης έχει υποχρέωση να βοηθά μικρές ή μεγάλες εφημερίδες να επιβιώσουν. Και συνέχισε: «Αλλωστε η δημόσια τηλεόραση συχνά φιλοξενεί διευθυντές και δημοσιογράφους άλλων εφημερίδων και η ίδια η παρουσιάστρια του δελτίου κάνει επιλεκτική επιλογή, "διαφημίζοντας" άλλωστε τη δουλειά των συναδέλφων που καλεί στο δελτίο της και πάντα μάλιστα από μία εφημερίδα. Η σχέση της με την εταιρεία θα επαναπροσδιοριστεί».

Στο διά ταύτα; Η εβδομάδα που τρέχει είναι και η πλέον κρίσιμη για τη σχέση της Ελλης Στάη με την ΕΡΤ. Κομβική θα είναι η άποψη του Μαξίμου, που έπαιξε διακριτικό αλλά διόλου ασήμαντο ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου της. Αν η ανκοργούμαν το τραβήξει το σκοινί, οι τελικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν στην Αγία Παρασκευή αλλά στο Σύνταγμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Media