Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκέντρωση στην Μανωλάδα κατά της εκμετάλλευσης μεταναστών εργατών

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία δεκάδων αστυνομικών για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων πραγματοποιείται την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας συλλαλητήριο κατά της εκμετάλλευσης και της βίας σε βάρος των μεταναστών εργατών γης.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν τα μέλη της «Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), η Ένωση Μεταναστών Εργατών, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής με αφορμή τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα.

Μετανάστες εργαζόμενοι στις σκηνές που διαμένουν, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Φωτογραφία: REUTERS/Giorgos Moutafis Μετανάστες εργαζόμενοι στις σκηνές που διαμένουν, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Φωτογραφία: REUTERS/Giorgos Moutafis Σε αυτό θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ηλείας η οποία σε ανακοίνωσή της ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης.

Στην Νέα Μανωλάδα θα βρεθεί την Κυριακή και κλιμάκιο της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης Ηλείας» το οποίο θα προσφέρει υλική βοήθεια στους τραυματισμένους αλλοδαπούς.

Θα τους ενημερώσει ότι αναλαμβάνει την νομική τους στήριξη στον δικαστικό τους αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών που αποτέλεσε και την αιτία της σε βάρος τους αιματηρής επίθεσης.

Μ.ΝΟΔ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
"Ματωμένες Φράουλες"
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ρατσισμός
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Γεωργία
Απασχόληση και ανεργία