Έντυπη Έκδοση

ΛΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ

«Υπάρχει μόνο μία Ευρώπη»

Προσανατολισμένος σαφώς σε μια ενιαία ευρωπαϊκή επίλυση της κρίσης ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, επανέλαβε, μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι υπάρχει μόνο μία Ευρώπη κι έτσι από κοινού πρέπει στο πλαίσιό της να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα.

Οι δύο ηγέτες σε τρυφερό στιγμιότυπο Οι δύο ηγέτες σε τρυφερό στιγμιότυπο Τόσο ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ όσο και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασαν, από την πλευρά τους, τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει την ανάπτυξη και ταυτόχρονα τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο Ενρίκο Λέτα είχε προηγουμένως επισκεφθεί το Παρίσι όπου κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν σε στρατηγικές επιλογές, θεωρώντας ότι το διακύβευμα είναι η πολιτική σταθερότητα.

Στη συνέχεια, όμως, Λέτα και Ολάντ χρειάστηκε να διαψεύσουν ότι προτίθενται να σχηματίσουν άξονα κατά της Γερμανίας, συνομολογώντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για την Ευρώπη, από τη στενή συνεργασία των μεγαλύτερων οικονομιών της ηπείρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος περισσότερο από το αναμενόμενο και το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα επιδεινωθεί το 2013 και το 2014 και θα υπερβεί το επιτρεπόμενο από την Ε.Ε. όριο του 3% του ΑΕΠ.

(Πηγές: Repubblica-Reuters-ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωζώνη