Έντυπη Έκδοση

Ειδικό ερωτηματολόγιο στους μαθητές για τη σχολική βία

Εχουν χτυπήσει εσάς ή κάποιο συμμαθητή σας; Εχει υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο περιστατικό βίας στο σχολείο σας; Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν ήδη συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο, που έφτασε στα μέσα του Απρίλη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η έρευνα έχει σκοπό τη συγκρότηση ενός πρωτογενούς υλικού, το οποίο θα βοηθήσει στη δημιουργία δράσεων ώστε να ενσωματωθεί η πρόληψη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα ολοένα και συχνότερα κρούσματα σχολικής βίας ταρακούνησαν, έστω κι αργά, το υπουργείο Παιδείας. Ετσι ίδρυσε και λειτουργεί το παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η αύξηση των φαινομένων βίας στα σχολεία είναι πλέον φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις ανησυχητικές. Περιστατικά με παιδιά, θύτες ή θύματα ή εμπλεκόμενα με κάποιον τρόπο σε σωματική ή λεκτική βία, καταγράφονται καθημερινά ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μέσω των απαντήσεων που θα δώσουν οι μαθητές, το υπουργείο Παιδείας θα έχει εικόνα ακριβή για τα σχολεία που εμφανίζουν έξαρση της βίας, ώστε να προχωρήσει σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Η πρόσβαση των μαθητών στο ερωτηματολόγιο γίνεται μέσω κωδικού και οι διευθυντές έχουν την υποχρέωση να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στους μαθητές για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Παιδείας ανάγνωσμα