Ηλεκτρονική Έκδοση

Τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Βογιατζή

Χωρίς επικήδειους, ιερείς και θρησκευτική λειτουργία, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολιτική κηδεία του Λευτέρη Βογιατζή. Νωρίτερα, η σορός του χαρισματικού θεατράνθρωπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων στην Κυψέλη, στον χώρο που δημιούργησε και μάγεψε το κοινό.

Στις τέσσερις το απόγευμα, η σορός του Λευτέρη Βογιατζή, ντυμένου με το κοστούμι του Τίνκερ και κρατώντας το πρόγραμμα της παράστασης «Καθαροί πια», βγήκε από το θέατρο. Χωρίς λόγια, μονό με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ο κόσμος τον αποχαιρέτησε.

Ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Χάρης Φραγκούλης, ο Νίκος Κουρής, ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιάννης Κότσιφας σήκωσαν το φέρετρο του δασκάλου τους στο Α’ Νεκροταφείο, όπου και τάφηκε.

Με ένα τελευταίο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Βογιατζή η αγαπημένη σύντροφός του, Ειρήνη Λεβίδη, και οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρύσα Προκοπάκη, Γιώργος Διαλεγμένος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ρένη Πιττακή, Σπύρος Ευαγγελάτος, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Γιώργος Λούκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Στεφανία Γουλιώτη και πολλοί παλιοί και νέοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Άννα Φιλίνη και άλλοι.

Ο Λευτέρης Βογιατζής στις πρόβες, πάντα παθιασμένος. Ο Λευτέρης Βογιατζής στις πρόβες, πάντα παθιασμένος. Ο Λευτέρης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών. Ήταν ταγμένος άνευ όρων στο θέατρο. Μέχρι το τέλος εργαζόταν. Κάνοντας πρόβες. Μέχρι το τέλος τελειοποιούσε την ήδη τέλεια σκηνοθεσία του, την ήδη τέλεια ερμηνεία του στο πιντερικό «Θερμοκήπιο», που ποτέ δεν έμελλε να ξανανεβεί στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων. 

Παρόλο που όλοι γνώριζαν πως «έσβηνε», κανείς από τους φίλους, τους συνοδοιπόρους, τους μαθητές του δεν ήταν προετοιμασμένος ν' αντιμετωπίσει μια τέτοια απώλεια.

«Ήταν ζωντανή διάψευση της χρεοκοπίας», γράφει στην Ελευθεροτυπία η Ρένη Πιττακή, ενώ ο Δημήτρης Καταλειφός θυμάται τις συνεργασίες του με τον Λευτέρη Βογιατζή. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Για το ίδιο θέμα
Απεβίωσε ο Λευτέρης Βογιατζής
Ταγμένος άνευ όρων στο θέατρο
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Λ.Βογιατζή
Οι φίλοι του θρηνούν την απώλειά του
Ηταν ζωντανή διάψευση της χρεοκοπίας
«Να τολμάς, να μη φοβάσαι να εκτεθείς»