Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, επικρίνει η ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών την ώρα των εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους». «Για μια ακόμα φορά η ΝΔ παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

φωτογραφία αρχείου φωτογραφία αρχείου Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρεται σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γ. Μηλιού, του Τ. Κουράκη και της Τ. Χριστοδουλοπούλου, για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, υπογραμμίζοντας πως «για ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο».  «Στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογοι σε όλο τον ελληνικό λαό εάν επιμείνουν σε ακρότητες», προσθέτει.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία, και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας προκαλεί τριγμούς στη μέση εκπαίδευση. Μπροστά στην εξαγγελία των εκπαιδευτικών για κήρυξη απεργίας κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Εντός της ημέρας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις των καθηγητών, οι οποίοι κάνουν λόγο για διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
ΣΥΡΙΖΑ
Εκπαίδευση
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Για τις κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές αποφασίζει η ΟΛΜΕ
Την Παρασκευή οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ για την απεργία
Κραχ στα θρανία