Έντυπη Έκδοση

Νέο στήθος χωρίς σιλικόνη, για τις καρκινοπαθείς!

Ελπίδες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς τα θλιβερά σημάδια του καρκίνου, έχουν πλέον χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας. Μια μικροχειρουργική διαδικασία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αποκατάσταση του στήθους, έπειτα από μαστεκτομή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροχειρουργικών επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Σαντιάγο της Χιλής, καρκινοπαθείς που υπεβλήθησαν σε μαστεκτομή απέκτησαν νέο στήθος, χωρίς ενθέματα σιλικόνης, και μάλιστα με το νέο μαστό να προσεγγίζει τον αφαιρεθέντα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνική.

Ο καρκίνος του μαστού πλήττει το 12% του γυναικείου πληθυσμού και οι μαστεκτομές αποτελούν κομμάτι της διαδικασίας αντιμετώπισης της νόσου.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», δρα Ανδρέα Γραββάνη, ο νέος μαστός δημιουργείται από ιστό της γυναίκας που λαμβάνεται από την κοιλιά, το μηρό ή το γλουτό της. «Το αποτέλεσμα δείχνει σαν μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν δικό της κανονικά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται, βέβαια, για χειρουργική επέμβαση που μπορεί να διαρκέσει έως και 8 ώρες, χρειάζεται νοσηλεία τουλάχιστον 5 ημερών και για την πλήρη αποκατάσταση απαιτούνται έως και 6 εβδομάδες.

Επιπλέον, για την αποκατάσταση της θηλής, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό και αισθητικό αποτέλεσμα, απαιτείται τατουάζ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή