Ηλεκτρονική Έκδοση

Μινεσότα: Η 12η πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλόφιλων

Τον νόμο που αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων στην πολιτεία της Μινεσότα, υπέγραψε την Τρίτη ο κυβερνήτης της, Μάρκ Ντέιτον. Η Μινεσότα γίνεται έτσι η 12η πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ουρές τον Μάρτιο έξω από το  Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο συνεδρίαζε σχετικά με τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων. Ουρές τον Μάρτιο έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο συνεδρίαζε σχετικά με τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων. «Είναι μια μεγάλη μέρα για την Μινεσότα», δήλωσε ο Μ. Ντέιτον. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης την περασμένη Πέμπτη, ενώ η πολιτειακή Γερουσία υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκτός από τη Μινεσότα, και το Ρόουντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντέλαγουερ, ενώ είχε προηγηθεί και η Αϊόβα.

Από το 2004, επιπλέον εννέα πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων: Το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον. Ωστόσο, σε 31 πολιτείες της χώρας οι συνταγματικές απαγορεύσεις παραμένουν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα