Έντυπη Έκδοση

Με μυαλό 14χρονου ο γιος μου, λέει η μητέρα του δράστη

«Ο γιος μου είναι καλό παιδί, αλλά είναι αυτιστικός», αποκάλυψε η μητέρα του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ, σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland».

Η ίδια είπε ακόμα ότι ήταν επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί. Η ίδια περιγράφει το γιο της σαν ένα γλυκό αγόρι που απέφευγε να τραβά την προσοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά σε περιοδικό της ολλανδικής Υπηρεσίας Εργασίας, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2012, ο νεαρός Ολλανδός λάμβανε επίδομα αναπηρίας τον προηγούμενο χρόνο και εργαζόταν σε ειδικό πρόγραμμα της υπηρεσίας. Το άρθρο αναφέρει ότι είχε πρόβλημα συγκέντρωσης και πως η προσοχή του εύκολα μπορούσε να αποσπαστεί.

Χθες ο 20χρονος κλόουν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και πήρε από την τακτική ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε αναμένεται να οριστεί και συνήγορος υπεράσπισης από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατά την παραμονή του στον εισαγγελέα, έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του. Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ ένας πολίτης προσπάθησε να του επιτεθεί και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Εντύπωση προκάλεσε η κυνική δήλωσή του, ότι νόμιζε πως τον σκότωσε και ότι θα επέστρεφε αργότερα στο σημείο της επίθεσης για να τον θάψει.

Στο μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός των τουριστικών παραγόντων του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις του επεισοδίου στην τουριστική κίνηση. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Νομού Χανίων, Μαν. Γιαννούλης, μας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η απόλυτη εξαίρεση. Ελπίζω ότι οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες».

«Τυχαίο γεγονός»

Σε ερώτηση κάτω από ποια κριτήρια γίνονται οι προσλήψεις ανιματέρ στα ξενοδοχεία και αν υπάρχει ελαστικότητα σε ό,τι αφορά αυτές τις θέσεις, απάντησε: «Είναι λάθος ότι υπάρχει ελαστικότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες. Κατά κύριο λόγο οι εταιρείες αυτές βρίσκονται στο εξωτερικό και αναλαμβάνουν το ανιμέισον των ξενοδοχειακών μονάδων».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε ότι προέχει το να ξεπεράσει το παιδί τον κίνδυνο και να αποκατασταθεί η υγεία του, ενώ χαρακτήρισε «τυχαίο γεγονός» το συγκεκριμένο περιστατικό που, όπως είπε, δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του νησιού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κρήτη
Κύριο θέμα
Δίνει τη μάχη του ο Νικίτα
Για το ίδιο θέμα
Απολογείται ο ολλανδός ανιματέρ για την επίθεση στον 11χρονο