Έντυπη Έκδοση

Ποιος είναι ο «μικρός Ολλανδός» του ΔΝΤ

Τον αποκαλούν «μικρό Ολλανδό», λόγω της περιβολής του. Με κοστούμι και ένα σακίδιο στην πλάτη περιδιαβαίνει τα υπουργεία, χαράσσοντας τη σκληρή πολιτική του ΔΝΤ. Ο 57χρονος οικονομολόγος ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων συναδέλφων του που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων.

Επί της ουσίας είναι ένας μεσαίας κλίμακας υπάλληλος, υφιστάμενος του Πολ Τόμσεν. Ανθρωποι του επαγγελματικού του περιβάλλοντος λένε ότι «την ψώνισε ερχόμενος σε ευρωπαϊκή χώρα» και ότι «σ' αυτό βοήθησαν τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων».

Πολλοί τον κατηγορούν ότι θέλει να έχει λόγο στις επενδύσεις και στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ τα κατά καιρούς δημοσιεύματα στον Τύπο έχουν αναφερθεί σε δύο παρασκήνια: το πρώτο αφορά την εμμονή που φαίνεται να έχει με τον αφελληνισμό των επιχειρήσεων και στηρίζεται σε καταγγελία του ιδιοκτήτη της ελληνικής βιομηχανίας υαλουργίας «Γιούλα», ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ολλανδός τον παρότρυνε να μεταφέρει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Βουλγαρία. Το δεύτερο παρασκήνιο είναι η δημοσίευση της εμπιστευτικής επιστολής που αφορούσε τις προσλήψεις στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2011. Οι ψίθυροι για την αποχώρησή του έγιναν φωνές και, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσει συνταξιοδοτούμενος. Αφήνοντας πίσω μια Ελλάδα ίδια και χειρότερη απ' ό,τι τη βρήκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ