Ηλεκτρονική Έκδοση

Αν. Λυκουρέντζος: 100 εκατ. ευρώ για την ψυχική υγεία

Την εύρυθμη λειτουργία των δομών της ψυχικής υγείας μέχρι και το 2015 διασφαλίζουν τα 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από την ΕΕ στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι «την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο κ. Άντορ θα υπογράψω νέο σύμφωνο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης το οποίο θα προσθέσει στον προϋπολογισμό μας 100 εκατ. ευρώ έως και το τέλος του 2015».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος Σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε και στο θέμα του εισιτηρίου με το οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, καθώς η έκδοσή του καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό. Μάλιστα, υπήρξε η πρόταση να δοθεί μέσω ΚΕΠ.

Για το εισιτήριο αυτό, θα διατεθούν 46 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες, τα επόμενα δύο χρόνια, να έχουν πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελ. Καλλίρης είπε ότι τριπλασιάστηκε η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος παραμένει η βελτίωση της αποδοτικότητας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, η αναδιοργάνωση των δομών και η καθολική ψηφιακή λειτουργία του συστήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στο χώρο της υγείας, με εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και εφαρμογή της αξιοκρατίας. Τέλος, κάλεσε τους κρατικούς λειτουργούς να εργάζονται με ευθύνη καθώς, όπως είπε, μπορούν και πρέπει να είναι αποδοτικοί.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας