Έντυπη Έκδοση

Ο Γιάννης Βούρος, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

ΟΓιάννης Βούρος, ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού. Το δ.σ. του Κρατικού πιθανότατα να ανακοινωθεί αύριο.

«Τα περί ευθύνης και τιμής είναι αυτονόητα. Το ΚΘΒΕ μπορεί να υπογραμμίσει και να συνεχίσει να ενισχύει τη θέση του όχι μόνο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα όταν θα έχει παραχθεί πολιτιστικό προϊόν ικανό να κριθεί και να αξιολογηθεί. Ετσι κι αλλιώς στο χώρο του θεάτρου τα πάντα κρίνονται σαν ένα εκ των υστέρων αποτέλεσμα και όχι σαν ένα εκ των προτέρων γεγονός», είναι η πρώτη ανακοίνωσή του ως επικεφαλής του θεσμού.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Εθνικό Θέατρο. Κάτι που ανακοίνωσε προχθές σε συνάντησή με το προσωπικό της πρώτης κρατικής σκηνής ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της, Σωτήρης Χατζάκης, και επιβεβαιώνει στην «Ε» ο Γιάννης Βούρος: «Συζητάμε πρώτη φορά μια κοινή παραγωγή», λέει. Σκοπεύει μάλιστα να κινηθεί άμεσα για την απεμπλοκή των κρατικών σκηνών από το καθεστώς των ΔΕΚΟ. «Εχω ήδη δουλέψει γι' αυτό και μέσα από τη Βουλή», αναφέρει .

Αύριο είναι η πρώτη μέρα που θα βρεθεί στο Κρατικό Θέατρο. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι: «Το θέατρο είναι ομαδικό άθλημα και όχι κούρσα του ενός». Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη εποχή. «Το γνωρίζω. Αλλά είναι δεδομένη η αισιοδοξία μου».

Ο Γιάννης Βούρος έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο επίσημο βιογραφικό του σημειώνεται ότι «δεν έχει ζητήσει να επιχορηγηθεί ποτέ από την πολιτεία για πολυδάπανες δικές του παραγωγές, προτιμώντας να κινείται ανεξάρτητα ως προς τις επιλογές του». Το περίεργο πάντως είναι ότι δεν έχει συνεργαστεί ποτέ ως ηθοποιός με κάποια από τις δύο κρατικές σκηνές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
ΚΘΒΕ