Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο διαγωνισμό Shell Eco-marathon 2013

Ευρωπαϊκή διάκριση για την ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ

Βραβείο καλύτερης ομάδας

Με το βραβείο “Best Team Spirit off-track award” τιμήθηκε η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco-marathon 2013.

Στο διαγωνισμό, που διεξάχθηκε 15-19 Μαΐου στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία, υπό της αιγίδα της Κομισιόν, συμμετείχαν περισσότερες από 180 ερευνητικές ομάδες.

Επίσης η ομάδα του ΕΜΠ κατέλαβε την 13η θέση ανάμεσα στους 36 συμμετέχοντες στην κατηγορία "Plug-in Prototype" καταφέρνοντας να διανύσει 316 km με μία κιλοβαττώρα (kWh) που ισοδυναμεί με 3061 km με ένα ισοδύναμο λίτρο συμβατικού καυσίμου.

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ' ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών του ΕΜΠ.

Η ομάδα "Προμηθέας" αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές: Αδαμόπουλος Νίκος, Αναγνωστόπουλος Κων/νος, Αποστολόπουλος Νίκος, Γκολογιάννης Παύλος, Γυπαράκης Δημήτριος, Καραλή Μαριλένα, Κούρος Νίκος, Κρασόπουλος Χρήστος, Μπούρχας Κων/νος, Νικολάου Κων/να, Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Παπαμανώλης Παντελής, Πολίτης Σεβαστιανός, Σαμπάνη Αναστασία, Σκολαρίκη Αναστασία, Σπανομήτσος Στέφανος, Σφακιανάκης Γεώργιος, Τσιτσιμελής Αχιλλέας, Τσουμάνης Αναστάσιος.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο διδάκτορας Πάτσιος Χαράλαμπος ενώ η ομάδα πλαισιώνεται από τους υποψήφιους διδάκτορες Κακοσίμο Παναγιώτη, Μπενιακάρ Μίνω και Σαρηγιαννίδη Αθανάσιο. Επιβλέπων καθηγητής είναι ο Καθηγητής Κλαδάς Αντώνιος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση