Έντυπη Έκδοση

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Κ. ΣΑΚΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

Προσωρινή κράτηση διάρκειας... 2,5 χρόνων

Απεργία πείνας ξεκινά ο αναρχικός Κώστας Σακκάς αύριο Τρίτη, ημέρα κατά την οποία ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα έπρεπε να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το χρόνο προσωρινής κράτησης.

Απεργία πείνας ξεκινά από αύριο ο Κώστας Σακκάς, που έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το χρόνο προσωρινής του κράτησης Απεργία πείνας ξεκινά από αύριο ο Κώστας Σακκάς, που έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το χρόνο προσωρινής του κράτησης Αντ' αυτού, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυλάκισή του, φτάνοντας πλέον σήμερα να κρατείται προσωρινά τα τελευταία... 2,5 χρόνια.

Προφυλάκιση

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4.12.2010, ενώ το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε προτού η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα σε υπόθεση που αφορά την οργάνωση «ΣΠΦ» και προφυλακίστηκε εκ νέου. Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες. Πλέον, όπως αναφέρει και η συνήγορος υπεράσπισής του Μαρίνα Δαλιάνη, ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να μείνει τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, αφού η πρώτη δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) δεν έχει καν αρχίσει.

Η συνήγορος του Κ. Σακκά έχει καταθέσει αντιρρήσεις για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και αναμένεται η κατάθεση αίτησής του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την αναίρεση του βουλεύματος λόγω θετικής υπέρβασης εξουσίας.

Ανακοίνωση

Από την πλευρά του, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με την απεργία πείνας, αφού επαναλαμβάνει ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της «ΣΠΦ» -πράγμα που έχει ξεκαθαρίσει και η ίδια η οργάνωση- αναφέρει:

«Ουσιαστικά, οι εξοντωτικές προφυλακίσεις, που επιβάλλουν μία παρατεταμένη συνθήκη αιχμαλωσίας, αποτελούν αντιστάθμισμα για τα σαθρά και πρόχειρα μαγειρεμένα κατηγορητήρια, τα οποία ό,τι και να κάνουν, αδυνατούν να αποτρέψουν το "ξεφούσκωμά" τους στις δικαστικές αίθουσες παρά το ειδικό καθεστώς που τις χαρακτηρίζει (από κάθε άποψη). Οποιος έχει περάσει απ' αυτές έστω και για λίγο, το γνωρίζει αυτό πολύ καλά».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σωφρονιστικό σύστημα