Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκρούσεις στην Τρίπολη, απόπειρα δολοφονίας στη Σιδώνα

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί στο βωμό της συριακής σύγκρουσης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σήμερα στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, ενώ ένοπλοι επιτέθηκαν σε κληρικό στο λιμάνι της Σιδώνας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας.

Διαδήλωση πολιτών στην Τρίπολη υπέρ του τερματισμού των βίαιων συγκρούσεων Διαδήλωση πολιτών στην Τρίπολη υπέρ του τερματισμού των βίαιων συγκρούσεων Τουλάχιστον ένα από τα θύματα των συγκρούσεων στην Τρίπολη προέρχεται από τη σουνιτική μουσουλμανική γειτονιά Μπαμπ Τεμπανέχ και 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν κυρίως από πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο κέντρο της πόλης.

Στη Σιδώνα ένοπλοι πυροβόλησαν τον σουνίτη κληρικό Μάχερ Χαμούντ ενώ κατευθυνόταν προς το τζαμί του για τις πρωινές προσευχές. Οι ένοπλοι αστόχησαν και διέφυγαν όταν οι δύο φρουροί του Χαμούντ ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο Χαμούντ θεωρείται κοντά στη Χεζμπολάχ και έχει επικρίνει τον διακεκριμένο Σεΐχη Αχμέντ αλ-Ασίρ της Σιδώνας που κάλεσε τους Σουνίτες του Λιβάνου να πάνε στη Συρία να πολεμήσουν εναντίον του Άσαντ.

Οι συγκρούσεις στην Τρίπολη σηματοδοτούν τη λήξη μιας σχετικά ήρεμης εβδομάδας ύστερα από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων που υποστηρίζουν την εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου και Αλεβιτών που υποστηρίζουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ που ξέσπασαν τον περασμένο μήνα κατά τις οποίες 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την Κυριακή 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακριβώς έξω από τον Λίβανο σε μάχες μεταξύ ανταρτών της Χεζμπολάχ και Σύρων αντιφρονούντων.

Πηγή:Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λίβανος
Συρία