Έντυπη Έκδοση

Το φεστιβάλ της Χ.Α. εξοργίζει την Καλαμάτα

Θύελλα διαμαρτυριών προκαλεί στην Καλαμάτα η απόφαση της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει το πανελλαδικό της φεστιβάλ, την 4η Αυγούστου, ημέρα επετείου της δικτατορίας Μεταξά. Κινητοποιήσεις για την αποτροπή του φεστιβάλ διοργανώνουν, μέχρι στιγμής, δημοτικές παρατάξεις, η Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας, τοπικές οργανώσεις και σωματεία.

«Υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο για τη διοργάνωση του φεστιβάλ σε χώρο που του ανήκει, και η απόφαση εγκρίθηκε από υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης. Εμείς διεκδικούμε να περιέλθει ο χώρος στη δικαιοδοσία του δήμου», απαντά στην «Ε» ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Τονίζει, ανήσυχος, ότι «το καλοκαίρι περιμένουμε αρκετούς επισκέπτες. Επαγγελματίες και κάτοικοι ζουν με την αγωνία των εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολιτικές εκδηλώσεις που δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα δεν είναι ευπρόσδεκτες και δεν θα γίνουν αποδεκτές διότι την καλοκαιρινή περίοδο πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία της πόλης».

Ολες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα, αύριο, στο δημοτικό συμβούλιο. Την αποτροπή του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής ζητούν δημοτικές παρατάξεις, ενώ η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τοπικών φορέων και οργανώσεων, την ώρα της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

«Και μόνο η εξαγγελία του συγκεκριμένου φεστιβάλ αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, για τους εκτελεσμένους στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, για τις οικογένειες των εκτελεσθέντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα κατοχής» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση).

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας τονίζει: «Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στο φασισμό, στο ναζισμό, στην κατάργηση της Δημοκρατίας στον τόπο μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Φεστιβάλ
Χρυσή Αυγή